Ingrediente pentru 4 porţii:
ceapă- 200 gr
ţelină apio- 60 gr
cartofi- 50 gr
ţelină- 150 gr
unt- 80 gr
ulei de măsline- 60 ml
smântâna lichidă- 100 gr
sare, piper alb măcinat
Se călesc în ulei de măsline şi unt, ceapa, ţelina proaspătă şi ţelina apio cu frunze cu tot, se înăbuşă cu supa de legume, apoi se fierb la foc mic.
De regulă, crema se îngroaşă cu un amestec din unt topit şi făină, numit roux, dar la fel de bine merge şi cu cartofi. După ce s-au fiert legumele, crema se pune într-un blender, iar legumele se transformă într-un piure subţire. La final se adaugă smântână lichidă pentru a atenua aroma puternică a ţelinei şi se dă gust. Crema poate fi garnisită cu câteva frunze de ţelină blansate în ulei.