Creppe Suzette

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 12 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
Unt topit 2-3 linguri
Coaja de la ½ portocala, rasa

Sosul de portocala:
50 grame de zahar
Brandy
4 portocale decojite si feliate (colectand sucul)


Mod de preparare

Aluatul
Batem ouale cu un praf de sare si amestecam cu faina, ne ajutam de un tel pentru a adauga laptele apoi putin unt topit apoi coaja de la o jumatate de protocala.

Lasam la rece cateva minute sas e “odihneasca” aluatul.


Sosul de portocala
Curatam doua protocale pe un tocator cu un cutit astfel incat sa nu ramana deloc pielita alba de la suprafata feliilor.
Scoatem felii de portocala fara coaja si fara partea alba cu un cutit, colectand tot sucul ce ramane in urma procesului.
Din portocala trebuie sa ramana ca o floare alba fara pulpa, si fara zeama.

Incalzim 50 g zahar intr-o tigaie pana se topeste si capata o culoare auriu inchis, stingem cu putin brandy, rom(optional- insa aveti grija la flacarile de la flambarea alcolului), adaugam sucul de portocale si luam de pe foc. Punem peste sos feliile de portocala si le amestecam cateva secunde pentru a se imbiba cu aromele de zahar si de brandy.

Clatitele
Dupa ce s-a “odihnit” aluatul de clatite, le gatim intr-o tigaie nonaderenta plata si scunda, dupa metoda clasica (un cub de unt sau o lingurita de ulei, un polonic de aluat, prajit 2-3 minute,
intors pe cealalta parte sa se aureasca uniform).
Impachetam clatitele in 2 si le imbracam in sosul de caramel cu portocala.
Pentru un extra spectacol flambam farfuria cu putin brandy si servim dupa ce s-au stins flacarile. Astfel reteta noastra va prinde un extra gust de caramelizare de la flambare.


 

Taguri: