Cresc bursele studenților. Câți bani vor primi aceștia în noul an universitar

Author: Laura Macovei
Actualizat: 16 oct 2023, 22:00

Cresc bursele studenților. Câți bani vor primi aceștia în noul an școlar

Sursa: PixaBay

Ministerul Educației a făcut un nou anunț ce vizează bursele studenților. Aceștia trebuie să știe că vor primi mai mulți bani în anul universitar 2023-2024.

Vești bune pentru studenți începând cu noul an universitar. Aceștia vor primi burse mai mari, fie că vorbim de cele de merit sau cele sociale. Majorarea vizează toate tipurile de burse, potrivit Ministerului Educației. 

Câți bani vor primi acum studenții

În urma semnării Ordinului prin care se stabilesc sumele pentru bursele studenților în anul universitar 2023-2024, s-a stabilit faptul că vor fi creșteri la absolut toate tipurile de burse

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că bursa socială pentru studenți crește de la 580 de lei la 900 de lei.

În ceea ce privesc studenții doctoranzi din anul III și IV, aceștia vor avea în noul an școlar o bursă 3.200 de lei, iar bursa de studiu pentru licența didactică cu dublă specializare sau pentru masterat didactic va fi de 3.158 de lei.

Citește și: Cine sunt elevii care vor primi mai mulți bani în noul an școlar. Anunțul făcut de ministerul Educației

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„A fost semnat Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

Precizăm că, pe lângă principalele modificări ce se găsesc în imagine, cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație ”, scrie pa pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Cu cât vor crește bursele pentru olimpici

În cazul olimpicilor, creșterile din anul universitar 2023-2024 vor fi următoarele:

Citește și: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol

  • locul I: 3.300 de lei;
  • locul II: 2.475 de lei;
  • locul III: 1.650 de lei