Cresc pensiile și salariile după alegeri. Cine sunt românii care vor beneficia de sute de lei în plus

Autor: Diana Bostan

Cresc pensiile și salariile în România

Sursa: Pixabay

Pensiile și salariile ar urma să crească după alegerile locale și europarlamentare. Milioane de români vor beneficia de majorări.

După recentele alegeri locale și europarlamentare, au fost anunțate schimbări majore în ceea ce privește pensiile și salariile. Milioane de români vor beneficia de creșteri substanțiale, ce se traduc în sute de lei în plus lunar.

Cresc pensiile și salariile în România

Potrivit Antena3CNN, de la 1 iulie, salariul minim va crește de la 3.300 de lei brut la 3.700

de lei brut, cu o parte din sumă scutită de taxe. De asemenea, de la 1 septembrie, aproximativ trei milioane de pensionari vor primi pensii mai mari după recalculare. Aceste măsuri vizează îmbunătățirea nivelului de trai și sprijinirea populației în fața creșterii costurilor de viață.

Citește și: Românii care nu vor primi niciun ban în plus după recalcularea pensiilor: Președintele Federației Naționale Sindicale „Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare 100%”

Premierul a declarat în urmă cu câteva zile, potrivit sursei menționate anterior, că cea mai așteptată decizie este creșterea salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei lunar, începând cu 1 iulie.

El a menționat că această măsură a fost agreată cu partenerii de dialog social și că de aceste majorări vor beneficia peste 1,8 milioane de angajați din România. De asemenea, premierul a spus că, la solicitarea mediului de afaceri, a fost aprobată majorarea sumei lunare neimpozitate de la 200 de lei la 300 de lei, astfel încât angajații vor primi în plus 284 de

lei pe lună.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”

În ciuda majorărilor salariale, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că punctul de amendă va rămâne în valoare de 165 de lei.

Seniorii vor beneficia de pensii mai mari de la 1 septembrie

Pe lângă majorarea salariului minim, și pensionarii vor primi venituri mai mari începând cu 1 septembrie. Recalcularea pensiilor este aproape finalizată, iar deciziile vor fi curând tipărite și expediate tuturor pensionarilor din România.

Citește și: Ce pot face românii care nu vor fi mulțumiți de pensiile recalculate? Există o variantă prin care pot fi soluționați

”Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate, vorbim de procesul de evaluare. Urmează ca în perioada următoare noi să tipărim deciziile de pensii, vom trimite deciziile către teritoriu, va trebui ca ei să tipărească aceste decizii și undeva în vară începem să emitem aceste decizii de pensionare către beneficiarii noștri pensionari. Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut, nu avem nicio întârziere”,

a transmis Daniel Baciu pentru Antena 3 CNN. 

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!