Cresc prețurile biletelor de tren de la 1 iulie 2022. Care sunt noile tarife și cum vor putea cumpăra călătorii biletele începând cu luna iulie

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 mar 2023, 03:10

De la 1 iulie 2022 cresc prețurile biletelor de tren 

Sursa: PixaBay

Din luna iulie 2022, românii care vor călători cu trenul vor plăti un preț mai mare în momentul în care își vor achiziționa biletele. Ce alte schimbări au fost anunțate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI)?

Luna iulie 2022 aduce scumpiri în ceea ce privește prețul biletelor de tren. Autoritățile anunță o majorare a tarifelor cu 20%, aceasta aplicându-se tuturor operatorilor de transport feroviar de persoane din România. O altă schimbare anunțată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) este posibilitatea de a cumpăra bilete prin SMS, modalitate de plată care nu era disponibilă până în prezent.

Biletele de tren, mai scumpe de la 1 iulie 2022. Care sunt noile prețuri? 

Potrivit ordinului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) oficializat pe data de 26 mai 2022, prețurile biletelor de tren se vor majora cu 20% începând cu data de 1 iulie 2022. Mai exact, dacă acum un bilet de tren pentru ruta București-Brașov costă 50 de lei, de la 1 iulie 2022 va costa cu 10 lei în plus, ceea ce înseamnă 60 de lei pentru această călătorie. Prețurile diferă în funcție de numărul de kilometri parcurși, autoritățile publicând lista tarifelor care se vor aplica începând cu data de 1 iulie 2022. 

Prețurile biletelor de tren se vor majora și în cazul operatorilor privați de transport feroviar de călători. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Aceste scumpiri au fost solicitate de CFR Călători pentru bugetul pe anul 2022. Autoritățile au precizat că este nevoie ca prețurile biletelor să crească având în vedere scumpirile din ultima perioadă la energia electrică.

Astfel, începând cu luna iulie 2022, cei care vor călători cu trenul vor plăti mai mult, în funcție de destinația aleasă.

Citeste si: Bilet unic la STB, Metrorex și la trenurile din zona București-Ilfov. Cât costă abonamentele

Biletele pentru călătoriile cu trenul, plătite și prin SMS

Dacă până acum cei care alegeau să călătorească cu trenul își puteau achiziționa biletele doar de la ghișeele amplasate în gări sau online, începând cu luna iulie 2022, biletele vor putea fi cumpărate și prin SMS.

Biletele vor putea fi plătite și în moneda euro de la 1 iulie 2022, acestea fiind achitate la cursul băncii cu care colaborează operatorul de transport feroviar public de călători, potrivit avocatnet.ro.

Noua măsură își dorește să vină în sprijinul celor care călătoresc cu trenul, astfel încât plata să se poată face mult mai ușor și să fie evitate cozile de la ghișee. Cei care voiau să își achiziționeze bilete de tren fără să stea la coadă aveau până acum posibilitatea de a le cumpăra online, de pe site-ul CFR Călători, dar și de la operatorii

privați de transport feroviar de călători.  

Citeste si: Amânarea ratelor, posibilă doar pentru câțiva români. Cum este posibil acest lucru