Cresc prețurile începând de astăzi! Cât costă zahărul, tutunul, alcoolul, dar și biletele de tren

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 apr 2023, 05:15

Cresc prețurile începând de astăzi! Cât costă zahărul, tutunul, alcoolul, dar și biletele de tren

Sursa: PixaBay

Cu toate că prețurile carburanților au scăzut astăzi cu 50 de bani, restul produselor se scumpesc, astfel că cetățenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru ceea ce-și doresc.

În privința prețurilor la anumite bunuri, România nu stă prea bine. Cu toate că astăzi prețurile motorinei și benzinei au scăzut cu 50 de bani/litru, prețurile altor alimente și bunuri au crescut, precum zahărul, tutunul, alcoolul și biletele de tren.

S-au scumpit anumite produse și bunuri de astăzi, 1 iulie. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru ceea ce vrei să cumperi

De astăzi, 1 iulie, TVA-ul s-a majorat de la 9% la 19% la produsele care conțin zahăr. Pe lângă asta, accizele la alcool cresc cu 20%, iar accizele la țigări vor suferi o creștere lineară de 31 de lei pe an.

Citeste si: Cresc prețurile biletelor de tren de la 1 iulie 2022. Care sunt noile tarife și cum vor putea cumpăra călătorii biletele începând cu luna iulie

În plus, TVA-ul a fost majorat, de astăzi, de la 5% la 9% la serviciile de catering și restaurant, dar și la serviciile de czare în regim hotelier. Așadar, vom fi nevoiți să scoatem mai mulți bani de buzunar dacă vrem să mergem la mare, la munte sau dacă ne dorim să mâncăm în oraș. Cei care și-au pus bani deoparte vor avea un pic de noroc.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Biletele la tren s-au scumpit, de asemenea, cu 20%. Așadar, dacă vreți să mergeți cu trenul de la București la Brașov, un bilet vă va costa 54 de lei, față de 44 de lei, prețul inițial, de dinainte de scumpiri. Dacă vorbim de Constanța, veți fi nevoit să dați 67 de lei pe un bilet, față de 55 de lei, prețul de dinaintea scumpirii.

Citeste si: Motivul pentru care nu se mai fac angajări la stat începând cu data de 1 iulie 2022. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: „Un nou pachet de măsuri sociale și economice”

Aceste scumpiri ar avea loc din cauza majorării prețurilor la combustibil, electricitate dar și a pieselor de schimb.

Exist, totuși, o veste bună. În cazul în care vă cumpărați bilete de tren online, dus-întors, cu 10 zile înainte să plecați, veți putea avea parte de o reducere din partea transportului feroviar.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.