Cresc salariile profesorilor din această lună. Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul de ministru

Author: Marina Ionescu
Sorin Câmpeanu a semnat ordinul prin care mărește salariile cadrelor didactice din România.
Sursa: PixaBay

Salariile profesorilor urmează să crească. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul important pentru cadrele didactice.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a semnat ordinul prin care se măresc salariile profesorilor. Astfel, veniturile cadrelor didactice se vor calcula după salariul de bază actual, nu după cel din anul 2018, cum era până acum.

Citeste si: OFICIAL: Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. De când va intra în vigoare această decizie?

Ce prevede ordinul oficial semnat de Sorin Cîmpeanu

Ordinul semnat de Sorin Cîmpeanu prevede mărirea indemnizațiilor pentru dirigenție, gradațiile de merit și drepturile pentru învățământ special și simultan, care vor fi calculate altfel, după salariul de bază din prezent, și nu după cel din anul 2018.

Prevederile Ordinul 3.993 semnat miercuri, 16 iunie, de către minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu se aplică începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, se arată în ordinul de ministru, potrivit impact.ro.  

Citeste si: O nouă monedă apare în România. Ce valoare va avea și cum arată pe față și pe verso. FOTO

„  Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017", se arată în documentul semnat de Ministrul Educației.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Acum, direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile şi instituțiile de învățământ preuniversitar/universitar de stat, inspectoratele școlare şi bibliotecile centrale universitare trebuie să ducă la îndeplinire prevederile ordinului de ministru., conform,  gazetapublica.ro.

Măsuri pentru examenul de Bacalaureat și Evaluărea Naţională  

Sorin Cîmpeanu a anunțat că examenele pot să se desfășoare fără triaj epidemiologic, iar panourile despărțitoare din plexigras pot fi demontate pentru examenul respectiv.

Ministrul Educație a declarat că o simplă dezinfectare, distanțarea socială și purtarea măștii de protecție sunt suficiente pentru desfășurarea examenului.

Citeste si: Schimbări la Evaluarea Națională? Cum se vor desfășura probele la limba română și la matematică

Aceste schimbări care vor avea loc odată cu examenele naționale, sunt datorită scăderii numărului de cazuri noi de coronavirus la nivelul întregii țări, potrivit wowbiz.

„  Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat. Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie”,  a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?