Creste alocatia copiilor! Klaus Iohannis a dat legea

Author: L.S.
Actualizat: 14 nov 2021, 00:00

Cresc alocaţiile copiilor! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea anuală a indemnizaţiilor pentru cei mici cu rata medie a inflaţiei.

Măsura se aplică de la 1 ianuarie 2020. Legea fusese adoptată cu unanimitate de voturi, în urmă cu o lună, în Camera Deputaţilor.

BNR estimează că rata medie a inflaţiei pentru anul acesta va fi de 4,2%.

Legea prevede majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei din data de 1 ianuarie 2020. Proiectul a fost adoptat luna trecută, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost adoptat, pe 15 octombrie, în unanimitate, de cei 242 de deputaţi prezenţi în plenul Camerei.

Creste alocatia copiilor!

" Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, potrivit proiectulu ide lege.

Iniţiatorul proiectului, deputatul PNL Robert Sighiartău, a scris, pe Facebook, după adoptarea actului normativ, că alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie "cât mai decentă".

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

" Am reuşit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020.

Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă. Mă bucur că am reuşit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulţumesc tuturor părinţilor şi copiilor pentru susţinere!", arată mesajul lui Sighiartău.

sursa: realitatea.net

Citeste si: Dezastru anuntat oficial! Nu mai sunt bani de salarii pentru acesti angajati. "Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul este de 9 miliarde de lei"

Citeste si: Se dau bani! Ajutoare in fiecare luna pentru romani. Ce sa faci ca sa iei banii