Crește pensia minimă în România! Ministrul Muncii a făcut anunțul: "Îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români"

Author: Marina Ionescu

Crește pensia minimă în România! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Sursa: Pexels.com

Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre majorarea pensiilor! Iată când va avea loc următoarea mărire!

Ministrul Muncii a vorbit despre pensiile românilor. Simona Bucura-Oprescu a declarat că suma pe care o primește un pensionar „nu reușește să-și asigure necesitățile”. Astfel, ministrul a transmis că pensiile românilor vor fi majorate în cel mai scurt timp.

Citește și: Lista localităților unde românii se pot pensiona mai devreme

Crește pensia minimă în România! Ministrul Muncii a făcut anunțul: "Îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români"

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat miercuri, 16 iulie, că Guvernul își dorește să majoreze pensiile românilor cât mai rapid.  Oficialul a transmis că valoarea de majorare va fi anunțată după ce cercetarea va fi finalizată de Bănca Mondială. Însă, a asigurat că nu mai durează mult timp.

„Cu pensia minimă, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesităţile! Ne dorim să finalizăm un act normativ legat de pensii cât mai repede.

Dorim, bineînţeles, să avem o creştere care să se simtă în cazul pensiei minime. În ceea ce priveşte legea pe care o pregătim, acesta este punctul principal. Valoarea de majorare o vom anunţa odată ce cercetarea din partea Băncii Mondiale va fi finalizată. Nu mai este mult până la atunci”
, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, miercuri la Antena 3 CNN.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Ministrul Muncii a făcut un anunț important despre pachetul de pensii. „Va fi gata în timp util”

În plus, ministrul Muncii a susținut că legea pensiilor este o prioritate a instituției pe care o conduce și a adăugat că vor avea loc discuții în acest sens, joi dimineață, 27 iulie, în format online, cu o echipă a Comisiei Europene. Simona Bucura-Oprescu  a precizat că lucrează continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială.

„Anul acesta am avut o majorare (a pensiilor – n.r.) de 12%, se va spune că este una mică, dar am ţinut cont de pragul inflaţiei din anul 2022 şi s-a mărit chiar cu mai mult de atât. Avem două priorităţi la ministerul Muncii. Prima este Legea pensiilor, atât din sistemul public, cât şi pensia din serviciu. Lucrăm continuu, chiar mâine vom avea o întâlnire o echipă de la Comisia Europeană, la ora 11.00,

în format online, pentru a pune la punct mai multe detalii. Colaborăm continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială.

Nu vrem să formăm românilor iluzii, aşteptări, dar în scurt timp vom anunţa noi informaţii. O pensie medie este în jur de 2.000 de lei, dar eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă.

Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a concluzionat ministrul Muncii.

Citește și: Pensii 2023: Vârstnicii cu o pensie de sub 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei în plus