Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august. Cine sunt angajații care nu vor beneficia de bani în plus?

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 12 iul 2023, 11:17

Aproximativ patru milioane de români vor primi tichete de masă cu o valoare mai mare, de la 1 august.

Sursa: pixabay.com

Aproximativ patru milioane de români vor primi tichete de masă cu o valoare mai mare, de la 1 august.

Începând cu data de 1 august valoarea tichetelor de masă va crește. Care sunt persoanele care nu vor primi bani în plus?

Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 august 2023

Peste 4 milioane de români urmează să primească, de la 1 august 2023, tichete de masă cu o valoare crescută. Astfel valoarea tichetele de masă va crește de la 30 de lei la 35 de lei, de la 1 august 2023, iar începând cu 1 ianuarie acestea vor ajunge la 40 de lei.

Executivul a transmis că: „Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”.

Totuși, urmează ca decizia de majorare a tichetului de masă să aparțină, în totalitate, angajatorului.

Din păcate, în prezent, mai multe firme se confruntă cu probleme financiare și nu le pot oferi angajaților tichetele mărite.

Citește și: Vouchere sociale 2023: Ultima transă de bani intră pe card în august. Va fi sau nu prelungit programul de sprijin?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce spune premierul Ciolacu despre creșterea tichetelor?

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că: „Îmi doresc să începem un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră. În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai.
Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”.

Citește și: Noi schimbări la modul de calcul al vechimii în muncă. Cum se face recalcularea pensiei

Creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali.

Un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial în luna aprilie a stabilit valoarea maximă a unui tichet de masă pentru primul semestru al anului 2023. Începând cu luna aprilie 2023, suma maximă pe care angajații o pot primi este de 30 de lei. Valoarea maximă a tichetului de masă a crescut ultima dată de la 20,17 lei la 30 de lei, în iulie 2022

Sursă: evz.ro