Crește vârsta de pensionare în România? Raluca Turcan, anunț important pentru toți românii: „Discutăm despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă.”

Autor: Amalia Georgescu
Raluca Turcan, ministrul Muncii
Sursa: Facebook

După ce s-a vehiculat în spațiul public că vârsta de pensionare ar putea să crească, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut o serie de precizări. Ce mesaj a transmis?

Având în vedere că au apărut mai multe informații privind creșterea vârstei de pensionare în următoarea perioadă, ministrul Muncii a ținut să lămurească acest aspect pentru a nu exista neclarități. Raluca Turcan a făcut o declarație publică prin care a încercat să explice care este planul Guvernului Cîțu și ce măsuri urmează să fie aplicate.

Raluca Turcan, anunț oficial despre vârsta de pensionare 

Pentru că Guvernul Cîțu a fost acuzat că își propune să crească vechimea în muncă necesară pensionării, ministrul Muncii, Raluca Turcan a ținut să lămurească lucrurile. Aceasta a subliniat că nu este luat în calcul acest aspect și că vârsta de pensionare nu va crește în România, ci există discuții privind posibilitatea românilor de a rămâne mai mult timp în viața activă.

Ministrul Muncii a ținut să precizeze că statisticile arată că, de cele mai multe ori, românii cu vârsta peste 65 de ani își doresc să muncească în continuare, motiv pentru care Guvernul Cîțu

ia în calcul această opțiune, astfel încât lucrurile să fie simplificate.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Își vor primi banii înapoi

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune poți face și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an.

Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, așa că ne-am gândit să lăsăm această opțiune.

Este foarte important și din perspectiva reformei, sunt sprijinite și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii. În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani. Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spațiul public.”,
a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro. 

Raluca Turcan a subliniat că a rămâne în viața activă nu presupune creșterea vârstei de pensionare în România, astfel că românii nu ar trebui să se îngrijoreze atunci când vine vorba despre acest aspect. 

Citeste si: Pensii 2021. Raluca Turcan spulberă speranțele, nu mai cresc pensiile: "S-au vândut iluzii pentru 5 milioane de oameni"