Creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024 a fost amânată. Care este noul termen pentru majorările salariale

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 14 mai 2024, 12:51

Creșterea salariului minim a fost amânată

Sursa: Pixabay

Decizia privind creșterea salariului minim, programată inițial pentru 1 iulie 2024, a fost amânată de către Guvernul României.

Vești proaste pentru români! Planurile de majorare a salariului minim, programate să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie, la cererea premierului Marcel Ciolacu, au întâmpinat opoziția liberalilor și a patronatelor. De la această dată, salariul minim ar fi trebuit să crească de la 3.300 la 3.700 de lei brut. Iată noul termen pentru creșterea salariului minim!

Creșterea salariului minim a fost amânată

Potrivit unor surse politice citate de Antena3CNN, noua dată pentru creșterea salariului minim urmează să fie stabilită abia după desfășurarea celor patru runde de alegeri. Se preconizează că o ședință a coaliției de guvernare va avea loc în luna iunie, în cadrul căreia se va lua decizia privind data la care va avea loc majorarea salariului minim.

Citește și: De la 1 iulie salariul minim ar putea fi majorat: Guvernul va elimina netaxarea celor 200 de lei din salariu

Conform sursei menționate anterior, unii membri ai coaliției încă susțin că data de 1 iulie rămâne în vigoare pentru majorarea veniturilor minime ale românilor. Totuși, până la această dată, vor mai avea loc discuții suplimentare cu patronatele și sindicatele. Conform afirmațiilor liberalilor, patronatele nu ar fi întru totul de acord cu această dată, ceea ce ar putea influența decizia finală. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Executivul se confruntă cu o serie de cheltuieli considerabile pentru acest an, printre care se numără majorarea veniturilor pentru angajații din domeniile Educației, Sănătății și Asistenței Sociale, începând cu luna iunie, notează Antena3CNN. Cu toate acestea, până în prezent, fondurile disponibile în Buget nu sunt suficiente pentru a acoperi aceste majorări, chiar dacă Ministerul Finanțelor a raportat o creștere a încasărilor în ultima perioadă.

Pensiile se majorează de la 1 ianuarie 2025

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a adus o veste așteptată și binevenită pentru milioanele de pensionari din România: pensiile vor cunoaște o nouă creștere începând cu 1 ianuarie 2025. Această declarație importantă a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, unde au fost prezentate și detalii despre planurile guvernului privind majorările pensiilor și impozitarea acestora.

Citește și: Se schimbă legea pensiilor începând cu luna octombrie 2024: Anumiți pensionari riscă să rămână fără pensii

Anul acesta, la 1 ianuarie, pensiile românilor au fost deja indexate cu rata inflației, aducând o creștere de 13,8%. Această indexare a fost un pas esențial pentru menținerea puterii de cumpărare a pensionarilor, având în vedere creșterea constantă a prețurilor.

O altă măsură importantă este programată pentru 1 septembrie, când se va efectua un proces de recalculare a pensiilor.

Este esențial de menționat că autoritățile au asigurat că nicio pensie nu va scădea după recalculare și că sumele recalculate vor fi livrate începând cu 2 septembrie.

Această acțiune își propune să ofere stabilitate financiară pensionarilor și să asigure menținerea nivelului lor de trai în contextul schimbărilor economice.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?