,,Creveți decongelați păstrați în lichidul scurs de la decongelare''. Ce au găsit inspectorii ANPC în restaurantul lui Pescobar de la Timișoara

Author: Diana Ghita

Ce s-a găsit în Taverna Racilor din Timișoara

Sursa: ANPC

O altă locație de a lui Pescobar a fost închisă. După restaurantele din Snagov și Herăstrău, următoarea țintă a fost cel de la Timișoara.

Inspectorii ANPC l-au vizitat de mai multe ori pe Paul Nicolau, supranumit Pescobar.

Citește și: „Dacă mă mai șantajați, voi anunța Parchetul” Pescobar a fost luat din nou în vizor de ANPC! Controale la locația din Snagov

Tavernele Racilor, închise una după alta

Pescobar trece, în aceste momente, printr-un scandal intens cu cei de la ANPC, care au efectuat controale în mai multe restaurante deținute de acesta. 

Prima vizită întreprinsă de cei de la ANPC a fost la Taverna Racilor din Herăstrău. Ajunși acolo, inspectorii au depistat un șir de nereguli. În primul rând, Paul Nicolau nu deținea autorizație de funcționare a restaurantului, care ar fi trebuit luată de la primărie.

De asemenea, la fața locului a mai fost găsit pește ținut în condiții neconforme și multă mâncare alterată.

Următoarea locație pe care au controlat-o cei de la ANPC a fost Taverna Racilor din Snagov, care a fost, și ea, închisă, din cauză că proprietarul nu deținea autorizație de la DSP, conform spuselor lui.

Citește și: Ce făcea Pescobar în timp ce ANPC îi închidea restaurantul din Herăstrău „ A început nebunia, e absolut fenomenal”

Ce altă locație a fost țintită de către ANPC

Acum, inspectorii au ajuns la Taverna Racilor din Timișoara. Acolo, aceștia au găsit nereguli similare cu cele de la restaurantul din Herăstrău. 

Conform celor de la ANPC, și această locație funcționa în lipsa unei autorizații de la primărie. De asemenea, la respectiva locație inspectorii au găsit pește și fructe de mare expirate, iar o parte din ele nu erau ținute în condiții conforme, fiind ,,păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare'',  potrivit

celor de la ANPC.  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Însă, descoperirile șocante nu se opresc aici. Inspectorii au depistat produse stricate și au constatat că bucătăria și depozitul restaurantului nu se încadrau în parametrii optimi de igienă.

,,Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut.'',  au mai transmis inspectorii ANPC.

Produse alterate găsite în bucătăria restaurantului
[Sursa: ANPC]

A treia Tavernă, închisă

Bineînțeles că, după depistarea neregulilor în lanț, inspectorii i-au aplicat sancțiuni pe măsură patronului. Acesta s-a ales cu un avertisment, o a treia locație oprită din funcționare, și cu încă o amendă.

,,Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale: 1 avertisment, 1 amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei.

Măsuri dispuse:

-Oprire temporară a serviciilor pană la remediere;

- Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.'',  a anunțat ANPC.

Citește și: ”Cu amant de succes ajuți femeia” Paul Nicolau, dezvăluiri incendiare despre viața amoroasă