Crezi ca stii totul despre unt? Uite cum sa il alegi ca sa fie sanatos

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 15:10

Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine.

Untul nu este compus in totalitate din grasimi. Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine. Amestecul unic de grasimi pe care il contine untul ii permite acestuia sa ramana in stare solida la temperatura camerei si sa se topeasca la aproximativ 37C.

Pentru ca are o textura cremoasa si un gust bogat, untul este indispensabil in multe retete de la cele de sosuri pana la deserturi.



1. Cum gatesti cu unt?

Cand este incalzit, untul dezvolta o aroma placuta asemanatoare cu a nucilor coapte pentru ca proteinele si zaharurile din lapte se caramelizeaza. Folosesse untul pentru a sota in el ingrediente pentru a completa si evidentia restul aromelor, pentru a da complexitate sosurilor sau foloseste-l la final peste legume la cuptor sau fripturi, pentru a adauga un plus de savoare.

2.
Cum pastrezi untul?

Pentru a nu capata un gust ranced, untul trebuie pastrat in frigider, la temperaturi sub 4C. Pastreaza-l intr-un ambalaj cat mai bine inchis pentru ca untul sa nu imprumute din celelalte mirosuri aflate in frigierul tau. tinut in conditii optime, untul se poate pastra proaspat pana la 4 luni. il poti congela, iar durata lui de viata creste pana la 1 an. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.