Crima sau sinucidere? Moartea suspecta a unui adolescent ridica inca semne de intrebare dupa un an de la tragedie VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:36

Marius avea doar 18 ani si toata viata inainte. Visa sa devina student la Politehnica, era un elev silitor, indragit de profesori, iubit de prieteni si adorat de parinti.

Pe 4 septembrie, anul trecut, viata i s-a oprit brusc. Oficial, s-a sinucis, furios ca A picat proba de matematica, la bacalaureat. Neoficial, sustine mama, copilul ei a fost ucis. Initial, anchetatorii i-au spus ca baiatul a murit in urma unui accident rutier. Apoi au schimbat cauza decesului in sinucidere. In cautarea adevarului, femeia a batut la usile instituriilor raspunzatoare de verdictul sec. Ii acuza pe medicii legisti ca nu au pus un rezultat concludent la finalul autopsiei, iar pe politisti ca au inchis prea repede ancheta, fara sa cerceteze alte piste.


Bizar a fost si faptul ca pe hainele lui au fost gasiti scaieti, a caror provenienta nu a fost descoperita. Pe talpa incaltarilor nu a fost gasit noroi, asa cum exista in cladirea din care s-a presupus ca s-ar fi aruncat adolescentul. Mai mult, baiatul avea un ochi vanat, insa, daca a cazut pe spate, asa cum au spus medicii legisti, cum sa se fi lovit atat de rau la fata? Mama e convinsa ca fiul ei a fost ucis de o masina si abandonat.
Oamenii legii au banuit ca tanarul s-a sinucis pentru ca a picat la proba de matematica a bacalaureatului. Varianta politistilor este, insa, infirmata de profesori. Mai mult, el ar fi murit cu doua ore inainte de afisarea rezultatelor.

Si colegii tanarului sunt convinsi ca nu avea vreun motiv sa se sinucida: Baiatul avea planuri sa plece la tatal lui, in Republica Moldova, in cazul in care nu promova examenul.
In plus, o contestatie i-ar fi asigurat nota de trecere,sustin cu totii. Avea o diferenta de doar 40 de sutimi. Politistii raman la varianta lor: Baiatul a murit in urma unei cazaturi de la inaltime. Mama baiatului a cerut redeschiderea dosarului in luna februarie. Numai ca ancheta bate pasul pe loc. Cel mai greu ii este sa traiasca cu povara ca nu a reusit sa faca lumina in cazul fiului ei.