Criminalul din Mamaia a fost prins. Acesta face mărturisiri tulburătoare despre fapta lui

Author: Diana Ghita
Actualizat: 28 iul 2023, 11:30

Cine este bărbatul care a ucis cu sălbăticie un paznic în Mamaia

Sursa: observatornews.ro; Focus Press

În urma unei crime care a avut loc la baza sportivă din Mamaia, făptașul a fost identificat și arestat la scurt timp, în apropiere de locul atacului. El a fost reținut pentru 24 de ore, timp în a fost audiat.

Criminalul este un bărbat în vârstă de 49 de ani și, potrivit anchetatorilor, acesta nu are un domiciliu stabil, și nici ocupație.

Citește și: Le-a luat viața rudelor „în vis”. Criminalul din Bran care și-a răpus rudele cu sălbăticie a fost condamnat la 23 de ani de închisoare

De la ce a pornit crima

Atacatorul ar fi speriat niște lebede din zona unui club de tenis din Mamaia, motiv pentru care i-a fost atrasă atenția de către paznicul bazei sportive.

Însă, victima nu știa că apostrofează un fost deținut, care a fost închis 4 ani pentru trafic de droguri. De asemenea, la începutul săptămânii, aceștia au mai avut mici altercații care au pornit din motive similare.

După câteva zile, mai exact în noaptea de 26 iulie, agresorul, aflat sub influența alcoolului, în jurul orei 02:30, a hotărât să se răzbune pe paznic pentru cele întâmplate. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, atacatorul s-a dus la locul de muncă al victimei, baza sportivă Tenis Club Mamaia – Baza Neptun din stațiunea Mamaia, unde

a i-a pus capăt zilelor într-un mod foarte violent.

Ulterior, trupul neînsuflețit al paznicului a fost descoperit, miercuri, 27 iulie, la recepția clubului de tenis din Mamaia, de către un client. Mai apoi, acesta a sunat la 112, iar un echipaj de poliție a sosit la fața locului. Tot echipajul a precizat că bărbatul avea urme vizibile de violență și arsuri pe o suprafață semnificativă a corpului.

Citește și: O fetiță de 8 ani a primit despăgubiri de 800.000 de dolari din partea unui restaurant fast-food, în urma unui incident care a avut loc la un drive-thru. Ce a pățit copila

Paznicul a fost ucis cu sălbăticie

Inculpatul l-ar fi lovit repetat cu pumnul, în moalele capului, pe paznicul Gheorghe Stoica, în vârstă de 69 de ani, socrul unui cunoscut avocat din Constanța.

De asemenea, Gheorghe a fost împins pe podea de către agresor, care i-a provocat mai multe fracturi în zona coastelor, după ce l-a călcat în picioare pe bătrân. Mai apoi, victima a fost strangulată cu un șnur și înjunghiată cu un cuțit în gât.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În cele din urmă, criminalul i-a provocat, prin incendiere, multiple arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 30% din suprafața corpului.

Ulterior acestor agresiuni prelungite, paznicul a suferit multiple leziuni traumatice incompatibile cu viața.

După 26 de ore de la producerea crimei, asasinul a fost găsit de către polițiști la o distanță de un kilometru de la locul atacului. Acesta a fost surprins cum încerca să scape de îmbrăcămintea purtată în noaptea agresiunii, care era plină de sânge. De asemenea, bărbatul prezenta răni pe corp, în urma luptei cu victima.

,,Inculpatul a recunoscut de la început comiterea faptei de care a fost acuzat. După ce a comis fapta, a plecat undeva în zona Parcului Tăbăcărie, a consumat băuturi alcoolice şi acolo s-a dezbrăcat complet de haine.’’, susține Zafer Sadîc, procuror.

Citește și: „Un semn de ne-ai mai da, să te mai auzim”. Mama lui Melis, fata atacată cu un cuțit în Craiova, își strigă durerea, la nici o lună de la înmormântarea fiicei

Criminalul a dezvăluit o poveste tulburătoare

Potrivit observatornews.ro, după ce a fost arestat și dus la secție pentru audieri, criminalul le-a povestit procurorilor detalii cutremurătoare. Acesta susține că asasinatul ar fi degenerat dintr-un schimb de replici aspre.

,, Agresorul ar fi fost gonit de paznic de lângă clubul de tenis pentru că speria lebedele de pe Lacul Siutghiol. Pentru el a fost prea mult. A ajuns să facă moarte de om pentru o simplă ceartă, spun anchetatorii.’’, susține Cristina Niţă, reporter Observator.

Specialiștii care studiază psihologia asasinilor confirm faptul că multe crime debutează în urma unor contradicții banale.

,,Furia se bazează pe percepţia nedreptăţii şi indiferent că vorbim despre motive care par banale sau nu, ce ne atinge în interior nu e un motiv banal. Ne simţim nerespectaţi şi atunci ne înfuriem foarte tare.’’, explică Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară.

Citește și: Dana Roba se întâlnește cu soțul ei pentru prima oară de la momentul atacului. ,,Nu îmi este teamă, în primul rând e Dumnezeu cu mine’’