Criminalul în serie care a îngrozit România în anii '90 a fost capturat după luni întregi de căutări

Autor: Andrei Costanda

Petrică Ciucă, criminalul în serie care a îngrozit România

Petrică Ciucă, un criminal în serie periculos eliberat recent din închisoare, a fost prins după ce a fost căutat pentru noi infracțiuni.

După mai multe luni de căutări intense, autoritățile au reușit să îl prindă pe Petrică Ciucă, unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din România.

Petrică Ciucă a fost prins

Acesta fusese eliberat din închisoare cu cinci ani mai devreme datorită recursului compensatoriu, deși fusese condamnat pentru crimele abominabile comise în anii '90, când a violat și ucis patru copii în subsolul unui bloc.

În 1999, la doar 21 de ani, Petrică Ciucă a comis una dintre cele mai șocante serii de crime din istoria recentă a României. Tânărul ademenea copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani în subsolul blocului în care locuia. Acolo, le oferea alcool, după care îi viola și îi ucidea cu o cruzime de neimaginat. Dacă micuții încercau să se apere, îi bătea fără milă.

Ancheta autorităților a fost una complexă și dificilă. În cele din urmă, polițiștii și procurorii au reușit să probeze două dintre crimele comise de Ciucă, deși acesta a recunoscut trei. Pentru aceste fapte îngrozitoare, în 2002, el a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.

Citește și: „De la cornere la cărămizi”. Îl recunoști? Fostul campion din Premier League a ajuns la munca de jos de la un salariu de 140.000 de euro pe săptămână

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: Autoritățile au emis cod galben de inundații în România. Ce județe sunt vizate

Criminalul a fost eliberat cu cinci ani mai devreme

În ciuda condamnării sale severe, Petrică Ciucă a fost eliberat cu cinci ani mai devreme, grație legii recursului compensatoriu, o decizie care a stârnit un val de indignare în rândul publicului și al familiilor victimelor sale.

Eliberarea sa a permis acestui individ extrem de periculos să comită noi infracțiuni.

După eliberare, Ciucă a devenit principalul suspect în mai multe cazuri de furt și abuz sexual comise în Galați și Timișoara. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați îl cercetează într-un dosar de abuz sexual, însă Ciucă a reușit să se sustragă anchetei. În paralel, poliția din Timișoara îl căuta pentru un caz de furt calificat.

În ianuarie 2024, Judecătoria Timișoara a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său și l-a dat în urmărire generală.

După luni de căutări și investigații, în cursul nopții trecute, polițiștii au reușit în sfârșit să îl prindă pe Petrică Ciucă. Această reușită reprezintă o ușurare pentru comunitățile afectate de prezența sa și un pas important în vederea aducerii sale în fața justiției pentru noile fapte comise.

Cazul lui Petrică Ciucă ridică întrebări serioase cu privire la sistemul judiciar și la aplicarea legilor privind eliberarea condiționată, cum a fost posibil ca un criminal atât de periculos să fie eliberat înainte de termen.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!