Criminalul Raisei, fetița ucisă în Dolj de verișor, a cerut să fie eliberat din arest! Cum au reacționat magistrații în cazul său

Autor: Laura Macovei

Criminalul Raisei cere eliberarea din arest

Sursa: Facebook

Criminalul Raisei, fetița care a fost găsită moartă în Dolj în urmă cu aproximativ o lună, le-a cerut magistraților eliberarea din arest.

Criminalul Raisei și totodată verișorul acesteia a fost arestat preventiv la data de 20 iunie, după ce a recunoscut că a ucis-o pe micuță. 

Ce decizie au luat magistrații în cazul criminalului Raisei

Crima a îngrozit localitatea din Dolj, unde Raisa a fost ucisă și abandonată într-o zonă de vegetație, în urmă cu aproximativ o lună.

Inițial dată dispărută, autoritățile au pornit în căutarea ei, însă descoperirea a adus multă durere.

Trupul neînsuflețit al fetiței a fost descoperit foarte aproape de casă, într-un loc în care polițiștii au mai căutat înainte. După ce cadavrul a fost găsit, verișorul fetei ar fi recunoscut că el a ucis-o pe Raisa.

Citește și: Verișorul Raisei, în vârstă de 15 ani, a recunoscut că a ucis-o. Autoritățile l-au reținut, însă caută acum un al doilea suspect

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Adolescentul a fost arestat preventiv, urmând să fie judecat pentru fapta sa oribilă. Acesta a cerut cu absurditate să fie eliberat, însă magistrații din Dolj au respins contestația lui, astfel că va mai rămâne încă de 30 de zile în arestul preventiv, așa cum indică legea. 

Cum explică psihologul Iuliana Morlova comportamentul criminal în familie

Recent, multe crime s-au petrecut în familie, iar acest aspect ne-a ridicat semne de întrebare.

Pentru a lămuri dacă există sau nu vreo cauză a comportamentului criminal manifestat între rude, am contactat-o pe Iuliana Morlova, psiholog, pentru a ne oferi mai multe detalii.  

„Cauzele comportamentului criminal sunt diverse și complexe. De-a lungul cercetărilor psihologice, s-au analizat trăsăturile personale, experiențele trăite, tulburările psihologice și modelele comportamentale care pot contribui la înclinația unei persoane de a comite astfel de infracțiuni. Copiii care au suferit neglijare sau abuz în copilărie prezintă un risc crescut de implicare în acte criminale pe viitor.

De asemenea, abuzul sexual din copilărie poate determina victima să devină agresor la rândul ei, în viitor.

Conceptul de ciclu al violenței în familie arată că un individ crescut într-un mediu marcat de abuz sau comportament antisocial poate replica aceleași modele comportamentale atunci când devine părinte. Astfel, dacă neglijarea și abuzul copiilor persistă de-a lungul mai multor generații, ciclul de abuzuri, sociopatie și crime se perpetuează,” a

declarat psihologul Iuliana Morlova pentru kanald.ro.

Citește și: Raisa, fetița de doi ani, a fost condusă pe ultimul drum azi, de Ziua Copilului: Verișorul ei urmează să fie adus la locul faptei pentru reconstituirea crimei

Raisa a fost ucisă într-un mod brutal, aceasta fiind strangulată și atacată cu mai multe lovituri de cuțit. Vinovatul urmează să-și primească sentința.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.