Crina Coliban, dezvăluie, în cadrul emisiunii ”Teo Show”, cum îi pot face părinții pe copii să mănânce. Trucul de mare autor pentru adulți

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 iul 2023, 03:00

Crina Coliban, dezvăluie, în cadrul emisiunii ”Teo Show”, cum îi pot face părinții pe copii să mănânce. Trucul de mare autor pentru adulți

Crina Coliban, expert în parenting, a spus la ce truc pot apela părinții, pentru a-i face pe copii să mănânce. Aceasta a explicat fenomenul, dar și cum poate fi rezolvată această problemă, foarte ușor.

Crina Coliban, expert în parenting, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Teo Show”, unde le-a dat sfaturi prețioase mamelor, despre cum îi pot face pe copiii lor să mănânce.

Crina Coliban dă cele mai eficiente sfaturi pentru a-i face pe cei mici să mănânce

Una dintre cele mai grele probleme cu care părinții se confruntă este aceea de a-i convinge pe cei mici să mănânce, dar și mai greu este să îi facă să mănânce sănătos.

De cele mai multe ori, părinții, în special cei care se află la primul copil sau care se află în această ipostază de puțin timp, epuizează toate variantele pe care ei le știu și pe care le aud de la cei din jur.

„De zece ani, mă ocupă de ce nu mănâncă acești omuleți, respectiv, dacă e ceva ce le-aș spune părinților, din prima, este să nu se mai supere pe copii atunci când nu mănâncă, ci să încerce să identifice cauzele.

Citeste si: „Mi-a scăpat fetița în cap la naștere”. Medicul de la Maternitatea Polizu, care este acuzat că a băgat un bebeluș năcut prematur într-o caserolă, primește noi acuzații

Un copil care nu mănâncă are sigur o nevoie pe care încearcă să ți-o comunice, numai că tu nu o înțelegi”, susține Crina Coliban.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum îi pot face părinții pe copii să stea mai mult la masă

Aceasta atrage atenția asupra conceptului de „attention span” (n.r. capacitatea de concentrare a copilului în ceea ce privește o activitate anume).

„Atunci când copilul are un an jumate, el poate să se focuseze pe o singură activitate, cum ar fi să mănânce, maxim 30 de secunde.

Tot atunci, la un an jumate, dacă un adult intervine și îl încurajează pe copil cu alte două, trei activități complementare procesului de hrănire, capacitatea de concentrare a copilului crește până la maxim un minut jumate-două.

Atunci când îi spui copilului «ești rău, ești obraznic, ești neascultător», de fapt, vorbești despre tine. Copiii sunt doar rezultatul creșterii părinților lor, cu câteva excepții acolo unde natura intervine și copiii vin cu ceva boli, cu ceva suferințe fizice sau neurologice.

Citeste si: Mama bebelușului băgat într-o caserolă de către medicul de la Maternitatea Polizu face primele declarații despre cele întâmplate: „Doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă”

În general, tot ce-i spui copilului tău este despre tine. Dacă există un copil rău, el este, de fapt, oglinda părintelui care l-a crescut. Nu există un părinte bun și un copil rău”.

Pentru ca un copil să se dezvolte așa cum trebuie, fără a dezvolta traume pe care să le ducă toată viața cu el, părinții trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

  • - Un copil nu trebuie comparat cu altul,
  • - Părinții nu trebuie să recurgă la amenințări,
  • - Nu trebuie să se apeleze la recompense,
  • - Trebuie punctate avantajele unei situații.