Criptomonedele i-au pus viața în pericol unui om de afaceri din Cluj. Bărbatul a fost răpit și supus unor chinuri groaznice în schimbul unor coduri

Autor: Diana Bostan

Un om de afaceri din Cluj a fost răpit și torturat

Sursa: Colaj Facebook/ Pixabay

Patronul unui cunoscut restaurant din Cluj a fost răpit și torturat. Indiviziii l-ar fi supus pe bărbat la chinuri de nesuportat pentru a obține codul de la criptomonede.

Un nou atac în stil mafiot a avut loc în România. Victima este un om de afaceri din Cluj, proprietarul unui restaurant renumit. Conform relatărilor, acesta a fost supus la ore întregi de tortură într-o încercare crudă de a dezvălui parolele conturilor sale de criptomonede.

Un om de afaceri din Cluj a fost răpit și torturat pentru a dezvălui codul de la criptomonede

O zonă periferică a Clujului devine acum cadrul unei povesti șocante de tortură.

Un afacerist în vârstă de 42 de ani a ajuns în această locație de bună voie, după ce a pornit de la birou, pe jos, până la restaurantul pe care îl deține în oraș, iar de acolo a preluat o mașină și a condus până în apropierea localității Florești. 

Potrivit Observatornews.ro, bărbatul a ajuns în acea zonă pentru a consilia un cunoscut în legătură cu afacerea cu criptomonede.

După o discuție de 15 minute, doi indivizi ar fi apărut cu fețele acoperite, punându-l la pământ pe omul de afaceri.

Citește și: Au fost prinși doi dintre presupușii criminali ai lui Adrian Kreiner! Aceștia urmează să fie extrădați din Regatul Unit

Cu determinarea de a obține accesul la portofelul virtual, agresorii au recurs la metode extreme, inclusiv tăierea unui deget al victimei și stropirea acestuia cu motorină.

Complicând și mai mult situația, ancheta se confruntă cu absența camerelor de supraveghere în zonă, fapt ce adâncește misterul și dificultățile în identificarea agresorilor.

Bărbatul a fost supus unor chinuri groaznice

Au avut loc scene cumplite, desfășurate pe parcursul mai multor ore. În încercarea lor de a obține codul de acces al criptomonedelor, agresorii au recurs la metode brutale. Aceștia i-au tăiat un deget, i-au turnat alcool pe gâtul său și l-au stropit cu motorină, într-un efort de a-l sili să dezvăluie informațiile dorite.

Potrivit declarațiilor victimei, cei doi indivizi l-ar fi amenințat cu moartea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

”Metoda pe care ei au folosit-o cu tăierea unui deget o reîntâlnim de foarte multe ori în metodele mafiei italieneşti. Ameninţarea că îi dau foc, de asemena, face parte din acest registru al torturii mafiei în general.”, 

a declarat Dan Antonescu, criminolog, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: Pași importanți în ancheta afaceristului Adrian Kreiner: Doi bărbați implicați în acest caz au fost identificați

După mai multe ore de tortură, bărbatul le-ar fi dezvăluit codul de acces al portofelului său virtual, moment în care indivizii s-au făcut nevăzuți. Din nefericire, în zonă nu se aflau camere de supraveghere, iar singurele amprente au fost luate de către polițiști de pe furgoneta bărbatului.

Bărbatul a rămas fără criptomonedele în valoare de 960.000 lei, telefonul mobil, două laptopuri, fără lanţul pe care victima îl avea la gât şi fără verighetă. După ce indivizii au dispărut, bărbatul s-a urcat în mașină, însă a făcut accident. Așa au aflat polițiștii ajunși la fața locului despre chinurile prin care a trecut afaceristul înainte de accident.

Omul de afaceri a fost dus la spital, iar Serviciul de Investigații Criminale a preluat ancheta în privința acestui incident șocant. Până în prezent, anchetatorii au interogat deja mai multe persoane în încercarea de a aduna informații esențiale și de a elucida circumstanțele acestui caz extrem de grav.