Cristian Cioacă este autorul celei mai controversate crime din istoria recentă a țării noastre. Acesta și-a negat fapta până în prezent și nu a divulgat niciodată ce a făcut cu trupul neînsuflețit al soției.
Citește și: Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Cum a fost posibil
Primele declarații ale lui Cristian Cioacă, de după eliberare
Fostul polițist poate fi recunoscut cu ușurință după același discurs și aceleași gesturi tipice.
Cristian Cioacă: ,,Vă mulțumesc pentru interesul acordat, dar nu-l merit''.
Reporter: ,,De ce nu-l meriți?''
Cristian Cioacă: ,,Nu-l merit!''
Reporter: ,,Ce vrei să faci primul lucru când ajungi acasă?''
Cristian Cioacă: ,,Azi este prima zi din restul vieții mele! Ok? Plecând de aici, vă imaginați că voi trăi! Da?''
Mama Elodiei este revoltată de decizia instanței, care a considerat că Cioacă poate fi pus în libertate căci și-a ispășit pedeapsa.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
„Nu trebuia instanța să-i dea drumul deoarece a săvârșit o faptă deosebit de gravă, mai ales arzând şi cadavru. Este strigător la cer! Nu se poate așa ceva, el trebuia să își ispășească pedeapsa. Mai ales că are să ne dea 2 miliarde şi jumătate daune. Şi mie şi fiului meu şi băiatului, lui Patric", a susținut mama Elodiei.
Citește și: Detalii noi despre eliberarea lui Cristian Cioacă! „E o certitudine ce vă spun"
Cazul Elodiei Ghinescu
În anul 2007, cazul Elodiei a cutremurat întreaga țară. În urmă cu 16 ani, în septembrie, acesta a devenit un subiect puternic mediatizat și a rămas așa pentru mult timp.
A fost vorba despre o reputată avocată din Brașov care a dispărut subit. Chiar soțul ei, Cristian Cioacă, a alertat autoritățile în legătură cu dispariția acesteia de aproximativ o săptămână.
Soțul Elodiei nu și-a asumat niciodată fapta comisă, iar cadavrul avocatei nu a fost descoperit nici până în ziua de azi. Însă, în urma anchetelor, s-a stabilit contextul crimei. Aceasta a avut loc în noaptea de 29 spre 20 august 2007, în blocul în care locuiau cei doi soți, la etajul 4.
Mai apoi, misterul crimei s-a răspândit rapid la nivel național.
În deslușirea acestuia s-a implicat chiar și Biserica. Mai mult decât atât, Interpolul și-a adus, și el, contribuția, femeia fiind căutată în 190 de țări, după ce mai multe persoane au fost sigure că au văzut-o pe avocată zburând spre mai multe destinații ale lumii.Elodia a fost declarată ca fiind decedată abia după 7 ani de la dispariția ei. În acel moment fostul polițist a primit prima sentință, acesta fiind condamnat, în primă fază, la 22 de ani de închisoare. Ulterior, în 2014, Curtea de Apel Piteşti i-a scăzut pedeapsa la 15 ani și 8 luni, din care a executat doar 9.