Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Cum a fost posibil

Autor: Alina Petre
Actualizat: 03 iun 2023, 01:35

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare, sâmbătă. Cum a fost posibil

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare, astăzi. Polițistul care ar fi ucis-o pe Elodia a beneficiat de o a doua ieșire din spatele gratiilor. 

Citeste si: Ti se face pielea de gaina! Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia in ultimul SMS trimis catre Cioaca! La ora 14.30 i-a scris

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare

Cristian Cioacă, polițistul condamnat că și-ar fi ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare.

Polițistul a beneficiat de o a doua ieșire din spatele gratiilor. Se pare că acesta se află în libertate în baza unei permisiuni de 24 de ore.

Nu este prima dată când acesta beneficiază de o zi liberă. Cristian Cioacă a mai fost odată eliberat în urmă cu trei luni.

Fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, chiar dacă nu a fost găsit cadavrul Elodiei Ghinescu, iar Cioacă nu a recunoscut niciodată faptele,

Acum, el ar putea fi eliberat condiționat pentru bună purtare.

Cristian Cioacă a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu.

Fostul polițist a ispășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsă de 15 ani și 8 luni.

Cazul Elodia Ghinescu

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Căutările Elodiei Ghinescu au început în septembrie 2007, atunci când poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, mai multe haine pătate de sânge, care ar fi aparţinut Elodiei Ghinescu.

O lună mai târziu, într-o altă râpă de lângă Râşnov, anchetatorii au găsit uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale sale şi ale fostei soţii.

Erau probe care îl incriminau pe Cristian Cioacă.

Lipsea însă principalului element din probatoriu: cadavrul victimei. În ianuarie 2008, Cristian Cioacă a fost arestat, după ce a fost acuzat că ar fi accesat, fără drept, emailul Elodiei Ghinescu. A fost eliberat după câteva zile.

La aproape patru ani de la dispariţie, Elodia Ghinescu a fost declarată oficial decedată, iar un an mai târziu, procurorii l-au trimis în judecată pe soţul ei pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Probele care au fost decisive au fost obținute după noi percheziții în casa cuplului, la care a fost folosită aparatură performantă pentru detectarea urmelor de sânge.

Anchetatorii spun că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în urma unui conflict cu soţia sa, Cristian Cioacă ar fi omorât-o, iar apoi i-ar fi ascuns cadavrul.

În septembrie 2012, procurorii au cercetat din nou apartamentul poliţistului cu un aparat special care putea identifica petele de sânge mai vechi.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe perete şi pe podea.

Cazul Elodiei Ghinescu este printre puținele condamnări definitive pentru omor fără identificarea unui cadavru.

Citeste si: Fostul soț al Elodiei a fost găsit mort. Cauza morții urmează să fie stabilită