Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia, ar fi fost găsit după trei săptămâni de căutări. Familia așteaptă confirmarea identității cadavrului găsit în râul Natisone

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 iun 2024, 16:03

i

Sursa: Facebook: Cristian Molnar/Michele De Sabata

Autoritățile italiene au anunțat faptul că au găsit un cadavru în albia râului Natisone, în zona în care cei trei tineri români au fost luați de viitură. Salvatorii sunt aproape siguri de faptul că trupul neînsuflețit este al lui Cristian Molnar!

Vești de ultimă oră din Italia. Salvatorii italieni au dat peste un cadavru în râul Natisone, cadavru ce ar fi al tânărului Cristian Molnar, românul luat de viitură împreună cu alte două tinere, în Italia, notează MSN.com.

Salvatorii italieni sunt aproape siguri de faptul că este vorba Cristian Molnar

În această dimineață, în zona Natisone, a fost descoperit un cadavru lângă albia râului unde a avut loc teribila tragedie din urmă cu trei săptămâni.

Deși autoritățile nu au confirmat încă oficial identitatea victimei, există o mare probabilitate ca trupul să aparțină lui Cristian Molnar, românul luat de viitură în urmă cu trei săptămâni, notează MSN.com.

Citește și: Decizie de ultimă oră în ceea ce privește căutările lui Cristian Molnar: „Începând de mâine...”. Familia este îngenuncheată de durere

Potrivit presei din Italia, cadavrul a fost localizat de pompieri într-un defileu acum secat, situat în aval de punctul în care celelalte două victime au fost găsite fără viață.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei operațiuni de căutare intense, desfășurată de autorități de mai multe zile. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Autoritățile din Premariacco au schimbat strategia de căutare în ultimele zile, aceasta concentrându-se pe malurile exterioare ale râului până la punctul de confluență cu râul Torre. Echipele de căutare au folosit câini de urmă specializați.

Cei trei tineri au fost luați de viitură în Italia

Cei trei tineri veniseră într-o zonă populară pentru fotografii, un loc unde, de obicei, oamenii se relaxează la plajă.

Din păcate, nu știau că ploile torențiale pot transforma rapid zona într-un loc extrem de periculos. Înainte de prânz, debitul râului Natisone era de doar 20 de metri cubi pe secundă, iar apa abia trecea de gleznă.

Însă, în jurul orei 13:00, debitul râului a crescut brusc de șapte ori, ajungând la 135 de metri cubi pe secundă. Cei trei tineri au ajuns pe mica insulă la ora 13:20, nefiind conștienți de pericolul iminent, deși apa creștea vizibil de la minut la minut.

Citește și: Un salvator a fost rănit în timpul căutărilor lui Cristian Molnar. Tânărul român este de negăsit la aproape trei săptămâni de la tragedie

Rămași captivi în torenți, ei s-au ținut în brațe pentru a rezista în fața puhoaielor. În doar câteva minute, apa a crescut de la genunchi până la gât. La ora 15:00, capacitatea râului ajunsese la 250 de metri cubi pe secundă, iar cei trei erau deja înghițiți de ape.

Apele tumultuoase îi împrăștie în direcții diferite și în cele din urmă, aceștia dispar sub apă.

Patrizia și Bianca au fost găsite după trei zile de căutări, în timp ce familia lui Cristian Molnar așteaptă confirmarea cu privire la identitatea cadavrului găsit astăzi în albia fluviului Natisone.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.