Cristian Pomohaci a fost prins slujind fără drept și a fost denunțat pentru purtarea ilegală a veștmintelor sfinte. Anunțul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 21 oct 2022, 22:56

Cristian Pomohaci a fost prins slujind fără drept și a fost denunțat pentru purtarea ilegală a veștmintelor sfinte. Anunțul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia

Sursa: Facebook Cristian Pomohaci

Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia a anunțat că fostul preot Cristian Pomohaci a săvârșit slujbe fără dreptul BOR și a fost denunțat.

Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia a anunțat ieri, 20 octombrie 2022, că fostul preot Cristian Pomohaci, a slujit fără să aibă drept, într-o biserică făcută în totalitate de el, deși nu mai are calitatea de preot.

Cristian Pomohaci, denunțat pentru slujire fără drept

„Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din

localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă.

De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Noi detalii în cazul lui Visarion Alexa. Preotul rămâne sub control judiciar, după ce mai multe femei l-au acuzat de hărțuire și agresiune sexuală

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se arată în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iuliei.

Cristian Pomohaci nu mai are dreptul la preoție după ce a agresat sexual minori

Cristian Pomohaci a fost privat de dreptul la slujire în anul 2017, după ce a fost raportat pentru agresiuni sexuale asupra minorilor.

Citeste si: Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele. Ce măsuri au fost luate împotriva acestuia

În 2021, Cristian Pomohaci a scăpat de un dosar de evaziune fiscală, odată cu schimbarea legislaţiei, iar pe lângă asta, continuă să fie interpret de muzică populară. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.