Cristian, românul luat de viitură în Italia, este în continuare căutat de autorități în apele râului Natisone. Bianca și Patrizia au fost găsite fără viață la aproximativ un kilometru de locul tragediei

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 iun 2024, 09:20

Ei sunt cei trei tineri luați de viitură în Italia

Sursa: Facebook: Bianca A. Doroș/ Patry Cormoș/ Cristi Molnar

Durere fără margini pentru familiile celor trei tineri luați de viitură în Italia. Patrizia și Bianca au fost găsite moarte, în timp ce autoritățile îl caută în continuare pe Cristian.

Familiile tinerilor români prinși de viitură în Italia au primit o veste tragică: Patrizia și Bianca au fost găsite decedate la aproape 48 de ore după ce au fost luate de ape. Cristian Molnar este încă dispărut, iar pompierii și voluntarii continuă căutările, sprijiniți de un psiholog italian care îl încurajează pe fratele tânărului.

Cele două tinere luate de viitură au fost găsite fără viață

Patrizia și Bianca au fost găsite fără viață duminică, 2 iunie, de către pompierii italieni, după ce nivelul apei a scăzut considerabil. Potrivit observatornews, primarul comunei Premariacco spera ca tinerii să fie în viață, atârnați de vreun pom. 

Citește și: Breaking News: Au fost găsite trupurile celor două fete înghițite de apele învolburate din Italia: Anunțul a fost făcut de primarul din Premariacco

Unul dintre trupurile fetelor a fost descoperit la 700 de metri de locul unde au fost doborâte de viitură, iar cel de-al doilea cadavru a fost găsit la aproape un kilometru distanță. Ministerul Afacerilor Externe din România a confirmat abia astăzi, 3 iunie, identitatea celor două tinere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

"Se îngustează acolo, sunt și câteva bariere de pământ, contrare cursului apei, în care rămân prinse vegetația, arborii, chiar corpurile umane", a transmis Michele De Sabata, primarul comunei Premariacco, potrivit sursei menționate anterior.

Familiile sunt în stare de șoc

Rudele victimelor sunt sprijinite de un psiholog al Protecției Civile Italiene. Comunitatea din Basaldella di Campoformido, unde a crescut Patrizia Cormoș, este profund îndurerată de moartea celor trei tineri.

Patrizia, în vârstă de 20 de ani, era studentă la Academia de Belle Arte din Udine. Chiar în ziua tragediei, tânăra a susținut un examen extrem de important.

Citește și: A fost găsit telefonul uneia dintre fetele luate de viitură în Italia. Cei trei tineri erau din Satu Mare și au coborât să facă poze când apele învolburate au venit peste ei

"Ea era, cu siguranţă, una dintre acele fete care ar fi putut obţine mari rezultate în profesie. Era foarte bine pregătită. Este sfâşietor pentru noi, profesorii. Aproape toţi avem copii sau nepoţi. Pentru mine, personal, aceşti copii mi-ar fi putut fi nepoţi",  a transmis Fausto Deganutti, director la Academia Belle Arte Udine, citat de sursa menționată anterior.

Bianca, de 23 de ani, absolventă în Economie, profitase de câteva zile libere pentru a merge în vizită la părinții stabiliți în Italia.

Între timp, echipe de aproape 100 de pompieri și voluntari continuă căutările pentru a-l găsi pe Cristian, folosind bărci, drone și câini de urmă pentru a cerceta cursul râului.