Cristina Bălan, mama a doi copii cu Sindromul Down, a născut o fetiță perfect sănătoasă, în cadă, acasă: „Eu eram în lumea mea”. Cum a decurs experiența nașterii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 feb 2023, 14:49

Artista susține că prima naștere, atunci când și-a adus pe lume gemenii cu sindromul down, a fost una traumatizantă

Sursa: Instagram

Cristina Bălan a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, acasă, în cadă, după ce rămas cu traume din cauza primei nașteri. Aceasta l-a avut alături pe soțul ei, iar totul a decurs exact așa cum și-a dorit.

Cristina Bălan a născut pentru a doua oară. Pe data de 30 decembrie, fiica ei a venit pe lume, iar experiența, spre deosebire de prima naștere, este una de care își amintește cu bucurie.

Cristina Bălan a apelat la medic doar pe timpul sarcinii

Artista susține că prima naștere, atunci când și-a adus pe lume gemenii cu sindromul down, a fost una traumatizantă și, tocmai din acel motiv, a decis să nască acasă, cu ajutorul unei moașe.

„Am făcut un test și au ieșit două liniuțe. Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur și, pe lângă asta, nu am născut cu medicul meu, care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal.

Acum, mi-am dorit foarte mult să am o doulă, o specialistă în nașteri și nu numai, adică și post-partum, se ocupă de mămică și prenatal”, a povestit artista în emisiunea ”Teo Show”.

Citește și: Sacrificiile supraomenești pe care Cristina Bălan și soțul ei le fac, pentru a avea grijă de gemenii lor cu sindromul Down. Artista i-a adus pe lume în urmă cu nouă ani

Cu toate acestea, Cristina Bălan a fost la medic pe parcursul sarcinii, pentru a se asigura că totul este bine și că lucrurile să îndreaptă în direcția care trebuie.

„Am fost monitorizată cât a fost necesar, tocmai pentru că am vrut să fiu sigură că, uite, copilul este întors în poziția care trebuie”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cristina Bălan a fost luată prin surprindere de naștere

Cristina Bălan știa că termenul este aproape, dar nu era pregătită ca lucrurile să se întâmple chiar în acel moment.

Aceasta a vrut să nască într-o piscină, dar, cum contracțiile au început, nu a mai avut timp să o pregătească, așa că a născut în cadă.

„L-am trimis pe el la calculare și m-am culcat și eu. Aveam contracții deja cam la șase minute. N-am mai apucat să umflăm bazinul, așa că am născut în cadă. Cada era dezinfectată, era pregătită.

A fost exact cum mi-am propus și exact cum am vizualizat. În momentul în care nu este medicată nașterea, adică nu primești niciun medicament și ești foarte conștientă, intrii într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea.

Nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, chit că eram foarte concentrată pe ce aveam de făcut, pe respirat. Era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, mă dădea cu niște chestii să nu mă mai doară spatele și așa mai departe, dar nu aș putea să spun acum ce a

făcut mai exact.

Citește și: Cristina Bălan a făcut avort. Artista este convinsă că gemenii ei au sindromul Down din cauza unei întreruperi anterioare de sarcină

Știu doar că mă simțeam în siguranță, că mă bucuram de momentul acela, chiar dacă era cu dureri.(...) Nu mi-a fost frică de absolut nimic”, a mai povestit Cristina Bălan.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.