Criterii de care să ții cont atunci când ești în căutare de o nouă husă de telefon

Autor: Diana Tilă

În zilele noastre, nu prea putem să ne vedem viața fără un telefon inteligent, care ne menține conectați la tot ceea ce este important pentru noi: rețele sociale, whatsapp, mail-uri, aplicații etc. An de an apar modele tot mai performante, ale căror prețuri sunt pentru toate buzunarele. Iar cum achiziția unui nou model de smartphone presupune o cheltuială ridicată, trebuie să iei în calcul aplicarea unei folii de protecție de calitate, dar și achiziția unei huse de telefon potrivite.

De cele mai multe ori, telefonul pe care îl avem este o carte de vizită. Practic, este primul lucru pe care îl punem pe masă atunci când mergem la întâlniri de afaceri sau cu prietenii, deci după felul în care arată oamenii își pot face o primă impresie despre tine.

Astfel, o carcasă ieftină, mult prea împopoțonată sau colorată, care mai este și largă, transmite un mesaj deloc flatant despre tine. Ca să nu cazi în extrema nepotrivită, cel mai bine ar fi să știi cum se alege corect un model de husă de telefoane.

Magline îți face următoarele recomandări:

Primul și cel mai important criteriu - compatibilitatea

Când ne referim la compatibilitate ne referim, de fapt, la fixarea perfectă pe conturul telefonului, astfel încât să aibă protecție maximă. Prea largă, chiar și de doar câțiva milimetri, va face ca telefonul să ”joace” în husă, motiv pentru care protecția lui va fi compromisă. La fel de important este să optezi pentru un model de huse telefoane care nu obturează microfonul, speakerul sau camera foto-video.

Acordă atenție înaltei funcționalități

Husele nu au doar rolul de a proteja gadgetul de șocuri, ci mai trebuie să îndeplinească și alte funcții. În primul rând, trebuie să fie antiaderentă - să nu alunece când ai mâinile umede sau când telefonul este amplasat pe o suprafață lucioasă sau înclinată.

De asemenea, nu ar strica să iei în calcul și stilul tău de viață în alegerea husei de telefon. Dacă ești o persoană activă și puțin cu capul în nori, cea mai bună opțiune este husa care oferă și rezistență la apă (chiar și un model subacvatic, dacă ești pasionat de scuba diving și vrei să faci cele mai reușite poze).

Dacă îți petreci foarte mult timp la birou, printre ședințe, o bună opțiune este husa de protecție elegantă, din piele. Evident, în funcție de rolul pe care vrei ca husa să îl aibă, pe piață vei găsi și modele prevăzute cu baterie externă încastrată.

Designul este la fel de important

Indiferent de modelul de smartphone pentru care ai optat, ar fi bine să știi că pe piață vei găsi o gamă variată de modele și culori, astfel că alegerea s-ar putea să fie puțin mai dificilă. De cealaltă parte, sunt magazine online sau fizice care pot crea la comandă huse de telefoane, în funcție de dorințele și materialele solicitate de client.

Cele mai comune tipuri de design în funcție de forma lor

În funcție de forma huselor de protecție se întâlnesc:

  • Capace de protecție - sunt create din plastic sau alte materiale rezistente și acoperă doar spatele smartphone-ului;
  • Huse de tip bumper - sunt realizate din silicon sau alt plastic moale, fiind folosite pentru a proteja spatele și lateralele telefoanelor;
  • Huse de tip carte (book) - cel mai adesea sunt create din piele naturală sau sintetică și se prezintă ca două coperte care îmbracă fața și spatele telefonului;
  • Huse antișoc - sunt cele mai rezistente modele de pe piață; de regulă, în creare lor de combină rezistența policarbonatului cu calitatea siliconului de a absorbi șocurile;
  • Huse cu baterie externă încorporată - este un model tot mai căutat, mai ales de către persoanele care folosesc foarte mult smartphone-ul.

Care este prețul corect pentru o husă de protecție de calitate?

Prețul este abia ultimul criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul pentru o astfel de achiziție. Pentru că smartphone-ul achiziționat a costat, cel mai adesea, câteva mii de lei, nu ar fi bine să faci rabat de la bani când vine vorba despre protecția lui.

O husă de calitate poate costa chiar și câteva sute de lei, oferindu-ți atât protecție, cât și eleganță. Chiar și așa, prețul acesteia este infim pe lângă costul schimbării ecranului, mai ales dacă scapi telefonul pe jos.