CRIZA MEDICAMENTELOR. Virusii ar putea deveni rezistenti la antibiotice

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 04:15

Specialistii sustin ca antibioticele si-ar putea pierde in mod ireversibil eficienta, virusii devenind din ce in ce mai rezistenti la tratamentele existente pe piata la ora actuala.

Doctorii sfatuiesc populatia sa nu trateze tusea sau o raceala simpla cu antibiotice. Este important ca aceste medicamente sa fie administrate doar atunci cand este nevoie si numai cu prescriptie medicala. Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie a inceput o campanie de constientizare a acestui efect, mai ales ca duminica, 18 noiembrie, Uniunea Europeana sarbatoreste Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice.

Rezistenta la antibiotice este datorata, in mare parte, si consumului inadecvat de medicamente.
Doctorii au inmanat brosuri pacientilor in care erau trecute afectiuni, precum si modul de manifestare al acestora, care nu necesita tratamentul cu antibiotice.

" Multi pacienti care tusesc, au racit sau au gripa merg la doctor si se asteapta ca acesta sa ii prescrie antibiotice, creand o presiune asupra personalului medical, uneori fiind greu pentru un medic sa refuze doleantele pacientului. Dar acest lucru nu face decat sa creasca rezistenta microbilor la tratament pe o perioada indelungata.
Bacteriile vor gasi mereu o modalitate de a se adapta, incercand sa supravietuiasca efectelor antibioticelor. Rezistenta bacteriilor si micro-organismelor la tratamentul cu antibiotice este in crestere si asta chiar este o problema
", a declarat dr. Cliodna McNulty, seful Agentiei pentru Protectia Sanatatii.

 


libertatea.ro Dezastrul de la Zărnești, cu 35 de morți: „Erau rași 35 de km de pe fața pământului!” Comuniștii au încercat să-l mușamalizeze

În urmă cu aproape 42 de ani la Uzina „6 Martie” din Zărnești avea loc o tragedie în urma căreia 35 de oameni și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite. În spatele birourilor și secțiilor unde se fabricau bicicletele Pegas și motoretele Mobra, la mică distanță, se realiza armament de război, care era depozitat în buncărele din dealurile Muscelului.