Criza refugiatilor capata proportii tragice de la o zi la alta! Zeci de oameni au murit si alte 200 sunt de negasit, dupa ce barca pe care se aflau s-a scufundat in Marea Mediterana

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 12:36

Criza refugiatilor capata proportii tragice de la o zi la alta! Dupa ce in Austria, autoritatile au depistat un camion cu 70 de cadavre ale refugiatilor, o alta drama s-a petrecut, de aceasta data pe apa.

Zeci de oameni au murit si alte 200 sunt de negasit, dupa ce barca pe care se aflau s-a scufundat in Marea Mediterana! Imigrantii se indreptau catre Italia, in cautarea unei vieti mai bune! Intre timp, a aparut si o informatie de ultima ora! 12 romani au fost retinuti in cazul celor peste 70 de refugiati gasiti morti in camionul din Austria! Toti sunt acum audiati de autoritatile ungare, care au si emis propunerea de arestare preventiva pe numele lor.

Zeci de trupuri neinsuletite, scoase dintre ramasitele barcii, haine aduse de valuri pe plaja, tati care-si tin copilele in brate, disperati de ce va urma, bebelusi care dorm pe saltelele aruncate intr-un centru de refugiati din Libia. Sunt imagini sfasietoare care arata soarta tragica a acestor oameni care fug disperati spre o viata mai buna! Numai ca drumul spre Europa, pe uscat sau pe apa, este presarat de multe ori cu tragedii.

In jur de 200 de refugiati sunt dati disparuti, dupa ce, aseara, barca pe care se aflau s-a scufundat in largul coastelor orasului Zuwara din Libia. Oficialii libanezi vorbesc de aproximativ 400 de imigranti care se aflau pe o singura barca, in timp ce presa straina vehiculeaza informatia conform careia imigrantii se aflau in doua astfel de barci rudimentare. Cert este ca se indreptau spre Italia. Iata ce povesteste unul dintre supravietuitori.

Oficialii libieni au declarat ca, deocamdata, circa 200 de persoane au fost salvate, dar multi dintre ei au ramas blocati in barcile care intr-un final, le-au adus moartea. Victimele erau imigranti din Siria, Bangladesh si din alte tari africane.
Imigrantii isi iau soarta-n propriile maini si aleg sa riste orice de dragul unei vieti linistite. Asa au facut si cei peste 70 de oameni, gasiti ieri morti, intr-un camion de pe teritoriul Austriei, langa granita cu Ungaria.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Noaptea trecuta, anchetatorii au recuperat cadavrele si au confirmat ca printre victime se afla si copii.

Presa austriaca scrie ca autoutilitara a fost vanduta unui roman care locuieste in centrul Ungariei. Masina frigorifica are numere de inmatriculare in Ungaria si insemnele unei firme ce se ocupa cu comercializarea carnii. Politia din intreaga Europa a fost alertata si il cauta pe suspect.

Intre timp, ministerul de Externe de la Bucuresti confirma faptul ca 12 romani au fost deja retinuti de autoritatile ungare si audiati in cazul celor peste 70 de refugiati gasiti morti.

Pe numele lor s-a inaintat propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.