Criza refugiatilor duce la proteste in Serbia si provoaca si tensiuni intre Romania si Ungaria!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 16:05

In timp ce imigrantii vor ca Ungaria sa-i lase sa treaca pe pamantul lor si sa-si continue traseul spre Vestul Europei, autoritatile maghiare vor sa contruiasca un gard si la granita cu Romania!

Sute de refugiati si-au facut tabara in Serbia, langa granita cu Ungaria! Imigrantii protesteaza fata de decizia autoritatilor ungare de a construi un gard din sarma ghimpata, pe o distanta de 175 de kilometri, pentru ca ei sa nu mai intre. Calea lor de acces spre Pamantul Fagaduintei, Vestul Europei, le-a fost inchisa. In disperarea lor, refugiatii striga numele cancelarului german, Angela Merkel. De cealalta parte a gardului, in Ungaria, politia maghiara patruleaza.

Chiar si asa, imigrantii inca mai spera.

Ieri, mai multi refugiati sirieni au patruns printr-o gaura facuta in gardul de la granita si au ajuns in Ungaria, unde au fost dusi intr-un centru pentru imigranti. Pana acum, politia maghiara a arestat aproape doua sute de refugiati care au trecut de gardul tras la granita. Sunt familii care au copii si care asteapta sa fie luati cu duba. Nu stiu daca vor mai ajunge la destinatia pentru care s-au zabatut si au lasat totul in urma.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Aseara, Ministrul de Interne al Serbiei a venit in mijlocul refugiatilor aflati pe pamant sarbesc si a promis ca va face tot posibilul sa-i ajute sa-si continue calatoria.

De ieri, a intrat in vigoare noua lege data de autoritatile maghiare care spune ca oricine trece fraudulos frontiera risca 3 ani de inchisoare.

Mai mult decat atat, Ungaria a decis construirea unui gard si la granita cu Romania, nu din sarma ghimpata, ci metalic. Premierul Victor Ponta a reactionat imediat si a spus ca unii decidenti politici ungari nu sunt „cu nimic mai buni decat cei din Siria sau Libia”. In replica, ministrul ungar de externe spune ca Ponta si-a pierdut autocontrolul si prin declaratiile sale irationale a jignit intreaga Ungarie. Politicienii europeni civilizati nu formuleaza astfel de calomnii salbatice.
Remarcile sale  au o singura explicatie: „el si-a pierdut complet pozitia in politica interna romana”.