Criza SE ADANCESTE? Britanicii inchid celebra cladire a parlamentului din Londra

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 05:20

“House of Parliament” sau “Cladirea Parlamentului” in traducere libera, ar putea fi inchisa pentru reparatii pe o perioada de cinci ani.

In acest rastimp, membrii Parlamentului englez isi vor desfasura activitatea intr-o alta locatie care nu a fost deocamdata facuta publica. Decizia vine dupa o evaluare a unei comisii speciale care a stabilit in ianuarie 2012 ca celebra cladire a Parlamentului englez risca sa se scufunde in raul Tamisa. Constructia se afla intr-o stare deplorabila, peretii au crapat, iar structura de rezistenta a fost afectata. Conductele si tevile sunt intr-o stare atat de jalnica, incat, de multe ori, apa curge din tavan.
Primul ministru nu a facut deocamdata public costul reparatiilor, insa a declarat ca britanicii vor plati scump renovarea cladirii.

Cladirea Parlamentului englez denumita “House of Parliament” sau Palatul Westminister, este cea mai impunatoare cladire din Londra si unul dintre cele mai importante obiective turistice ale capitalei Marii Britanii. A fost construita intre anii 1837 – 1860, in stil neogotic dupa ce un incendiu devastator a distrus aproape in intregime vechea cladire a parlamentului englez care data din secolul al XI lea.