Ingrediente
500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
o jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare
Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa adaugata treptat.
Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.
In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.
Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul in mijloc si se impaturesc marginile peste unt.
Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.
Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura.
Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.