CSAT a dat aviz favorabil pe proiectul de buget pentru 2020

Author: L.S.
Actualizat: 27 nov 2020, 11:50

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în ședința de marți, proiectului de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în ședința de marți, proiectului de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020 ale MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP, a transmis Administrației Prezidențială într-un comunicat de presă.

Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României ”, se arată în comunicat.

Potrivit Administrației Prezidențiale, sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.

Proiectul de buget pe anul 2020 este construit pe o creştere economică de 4,1%, un deficit bugetar de 3,59% şi o rată medie a inflaţiei de 3,1%. Deficitul bugetar este 3,59% din PIB, adică 40,545 miliarde de lei, iar deficitul ESA 3,58% din PIB.

Citeste si: Klaus Iohannis: asumarea raspunderii guvernului pe buget, singura varianta fezabila

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: E oficial! Cat vor fi pensiile si ce se intampla cu salariile in 2020. Guvernul a publicat bugetul

Citeste si: Klaus Iohannis: "La 30 de ani de la Revolutie, calaii acelor zile se plimba inca liberi"