CU BUZUNARELE CUSUTE! Medicii si asistentele dintr-un spital au buzunare ANTI-SPAGA VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:29

Ce ati spune daca, de azi, o astfel de uniforma ar fi obligatorie in toate spitalele tarii?

Ei bine, din pacate, treziti-va! Se intampla doar la privat, si anume, intr-un spital din Iasi. Muritorii de rand, saracii Romaniei, n-au decat sa viseze la buzunarele inchise ale asistentelor si medicilor. Deocamdata, pentru ei, sunt inca larg deschise, asemeni unui sac fara fund, se plang pacientii.

In zilele noastre, nu e suficient sa strangi doar bani de inmormantare. La ciorap trebuie sa pui si bani pentru spital, in caz ca te loveste nenorocirea.
E lucru stiut si nici nu are sens sa ne ascundem dupa deget ca unii dintre cei angajati sa se ingrijeasca de sanatatea noastra devin foarte receptivi la atentii.

Am stat de vorba cu pacientii si cu apartinatorii, care ne-au dezvaluit chiar si tarifele practicate de asistente, infirmiere si brancardieri. Oamenii dau de inteles ca grosul ar fi insfacat de doctori si de anestezisti. Si pentru ca am vazut ca se poate sa avem si buzunare antispaga, ca angajatii sa nu mai roiasca in jurul pacientilor ca sa le ia banii, ne-am dus si la un spital de stat,
ca sa aflam cum li s-ar parea ideea. Ce raspuns credeti ca am primit?

Si micile atentii, spun pacientii. Dar, de la viziunea managerilor si pana la realitatea din sistemul medical romanesc, e cale lunga. Si parca si scuza lor, cu buzunarele utile pentru pixuri si parafe, pare cusuta cu ata alba. Oare cei din sistemul privat cum au reusit sa se gospodareasca singuri?

Pe de alta parte, costurile dintr-un spital privat sunt mult mai mari decat intr-unul de stat.
Cel putin, teoretic, pentru ca, in practica, dai unuia, dai si altuia si cand tragi linie ai realizat ca tot pe la aceeasi suma ajungi.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.