Românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru țigări și alcool începând cu luna august 2022. Iată cât de mult au crescut prețurile, dar și ce alte modificări au apărut după schimbarea Codului Fiscal.
Majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice reprezintă una dintre modificările impuse de noul Cod Fiscal. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor pentru țigări și alcool, scumpirile aplicându-se de la 1 august 2022. Iată cât costă în prezent un pachet de țigări sau un litru de alcool.
Cod Fiscal 2022. Cât de mult s-au scumpit țigările și alcoolul de la 1 august 2022?
Prin modificările aduse Codului Fiscal, autoritățile au decis majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice.
Astfel, începând cu data de 1 august 2022, românii plătesc mai mult pentru un pachet de țigări sau pentru un litru de alcool. Mai exact, un pachet de țigări este mai scump cu 60 de bani, la fel și un litru de alcool. La raft, prețurile vor fi modificate în funcție de tipul de alcool cumpărat, regulă care se va păstra și în cazul țigărilor.
Schimbări Cod Fiscal 2022. Ce alte modificări au intrat în vigoare de la începutul lunii august?
Pe lângă creșterea prețurilor pentru alcool și țigări, noul Cod Fiscal aduce o serie de alte modificări. Din august, cei care obțin venituri din jocurile de noroc sunt nevoiți să plătească un impozit mai mare pentru câștigurile obținute.
Mai exact, pentru câștigurile până în 10,000 de lei, impozitul va fi de 3%, câștigurile cuprinse între 10.000 de lei și 66.750 de lei vor fi impozitate cu 20%, sumă la care se adaugă o taxă de 300 de lei, iar în cazul sumelor peste 66.750 de lei, impozitul va fi de 40% plus 11.650 de lei.
Tot de la 1 august 2022 s-a decis supraimpozitarea contractelor part-time.
Chiar dacă sunt sub nivelul salariului minim, acestea vor fi taxate la nivelul salariului minim. Excepție vor face elevii și studenții cu vârsta sub 26 de ani, persoanele cu dizabilități sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi, pensionarii care beneficiază de pensie din sistemul public și persoanele care au mai multe contracte part-time, în cazul în care valoarea cumulată a venitului din acestea nu depășește valoarea salariului minim pe economie.
Începând cu luna august 2022, angajații din construcții și agricultură nu vor mai beneficia de aceleași facilități fiscale. Plafonul scade de la 30.000 de lei până la 10.000 de lei. Acest lucru înseamnă că sumele care vor depăși 10,000 de lei nu vor mai beneficia de facilități fiscale.
Modificările aduse Codului Fiscal reprezintă modalitatea prin care autoritățile vor să strângă mai mulți bani la bugetul de stat.
Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.