S-a aflat cu cât vor crește pensiile românilor. Guvernul ia în considerare creșterea gradului de neimpozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.
Cu cât vor crește pensiile românilor
În acest fel, majorările se vor încadra între 1 leu și 100 de lei, dacă pragul de neimpozitare va urca la 3.000 de lei.
Potrivit legii actuale, pensionarii care au o pensie mai mică de 2.000
Aproximativ 950.000 de pensionari au pensii cuprinse între 2.000 de lei 3.000 de lei. Mai mult decât atât, liderii din Coaliție urmează să stabilească dacă măsura va intra în vigoare de pe 1 septembrie sau din anul 2023.
Potrivit antena3.ro, relatează romaniatv.net, pensionarii care au o pensie de 2.010 lei vor fi primi în plus 1 leu, cei care au 2.500 vor primi 50 de lei în plus, iar cei care au 3.000 de lei vor primi 100 de lei în plus.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Unii pensionari cer demisia guvernanților
Silvia Petre, președintele Asociației Pensionarilor din Timiș a spus pentru antena3.ro că pensionarii din Timiș nu sunt de acord cu aceste măsuri.
„Noi, pensionarii din Timiș, când am auzit propunerea… deci vreau să vă spun că nici nu putem să acceptăm. Le cerem demisia tuturor tuturor guvernanților, e bătaie de joc. De ce nu pune legea 127 în vigoare? Au votat-o, au promulgat-o. De ce nu o pune în vigoare?
A anunțat premierul că va crește cu 50% salariile bugetarilor. Păi, nu le este rușine? (…) Cum un leu să dai la pensionari în criza asta? Nu se poate ce bătaie de joc puneți pe pensionari. E bătaie de joc. Toți pensionarii probabil vor fi în stradă, nu se mai poate, chiar bătaie puneți pe pensionari la ora actuală”, a precizat aceasta.
„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus Adrian Câciu, conform romaniatv.net.
„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită”, a menționat și Marius Budăi, conform antena3.ro.