Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023. Aspectul care îi îngrijorează pe pensionari

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 mai 2023, 02:50

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Sursa: Istock

Temerile legate de întrebarea cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023 încep să fie din ce în ce mai apăsătoare. Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile vor crește, însă nu a spus și cu cât, deoarece nici el nu știe concret.

Ministrul Muncii a spus că nici el nu știe cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023. Cu toate acestea, ministrul susține că veniturile pensionarilor vor crește cu siguranță, dar nu poate spune, cel puțin pentru moment, cu cât.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii a spus că nu se poate pronunța în legătură cu suma cu care vor fi mărite pensiile, deoarece acesta este un aspect ce se va discuta ulterior.

Cu toate acestea, există trei scenarii posibile.

„Chestiunea este un pic mai complicată din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decât spune legea. Şi aici, când se va lua decizia în coaliţie –  e atributul liderilor coaliţiei să anunţe. Eu vă spun legal: dacă ar fi să dăm doar rata inflaţiei, acesta pentru anul 2022 o să o cunoaştem abia la sfârşitul primului trimestru din 2023.

De aia în legea pensiilor se spune că se merge pe o rată a inflaţiei din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre pentru că nu vom face acest lucru, nu vom merge pe o majorare mai mică, vom încerca şi facem multe simulări să vedem cum ne descurcăm şi cum ne aşezăm şi cu siguranţă va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, conform romaniatv.net.

Citeste si: Ce se întâmplă cu voucherele sociale. Este vorba de banii a aproximativ 2,5 milioane de români

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pensionarii ar fi trebuit să beneficieze de un procent de 40% în plus

„Am spus…da, la pensia minimă s-a întâmplat acest lucru. Mai avem de lucrat la valoarea punctului de pensie. Amintesc că la 1 ianuarie am majorat punctul de pensie cu 10% și pensia minimă cu 25%. Am spus atunci când am format coaliția, când am acceptat să intrăm la guvernare într-un moment nu foarte ușor pentru România, că ne luăm 120 de zile să anunțăm un calendar de implementat”, a mai declarat ministrul.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a făcut precizări importante legtate de Pilonul II de pensii. Acesta susține că Pilonul II de pensii nu va fi desființat, deoarece aceste discuții nu au avut loc niciodată.

„Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Eu cred că Pilonul 2 nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul. Este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022, trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să-i dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a spus acesta.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.