Cu cât vor fi majorate pensiile? Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru pensionari: „Nu vor fi la fel, nu se poate!”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 26 sep 2023, 11:49

„Majorările nu vor fi la fel, nu se poate!” Marcel Ciolacu, anunţul momentului pentru pensionari

Sursa: Facebook-Marcel Ciolacu/Pixabay

Pensionarii au primit o avertizare de ultim moment din partea premierului Marcel Ciolacu. Ce trebuie să știe seniorii despre majorările care urmează să aibă loc?

Premierul Marcel Ciolacu anunță că de la 1 ianuarie 2024 va intra în vigoare o nouă lege a  pensiilor.  

Anunț important pentru pensionari

Nu este o noutate faptul că pensiile vor fi majorate începând cu anul viitor, însă ce trebuie să știe pensionarii e că nu toate majorările vor fi la fel. Astfel, pensiile mai mici vor beneficia de majorări în procente mai mari decât celelalte.

„Avem aceeaşi viziune ca şi Comisia în ceea ce priveşte pensiile generale şi vom merge până la sfârşitul anului astfel încât la 1 ianuarie să avem o nouă lege a pensiilor. Cu adevărat este normal şi corect, nu că sunt eu de la un partid social-democrat, ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu acelaşi procent pensiile mici, cât şi pensiile mari, exact ca la sporul de antenă.

Nu pot să dau acelaşi procent. Echitatea socială nu o poţi face altfel
”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit  Antena 3 CNN.

Citește și: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cu cât vor fi majorate pensiile?

Începând cu 1 ianuarie 2024, pensiile vor fi majorate cu un procent care va fi cel puţin egal cu inflaţia.

„Minimum de procent va fi inflaţia din anul respectiv, exact cum am făcut şi anul trecut, cât era prim ministru domnul Nicolae Ciucă. Vom vedea anvelopa la sfârşit de an, cred că în noiembrie vom veni cu noua lege a bugetului ”,

a mai spus premierul. 

Citește și: Cine sunt mamele care beneficiază de 700 de lei din partea statului „Copiii acestora au prioritate pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai precizat că există în vigoare o lege potrivi căreia pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut. Premierul își dorește, asemenea anului trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, astfel: unii vor primi cu 30% mai mult, alții cu 5%, iar unii cu 10%, în funcţie de venitul fiecăruia.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.