Cu ce ar trebui să înlocuiești zahărul din cafea? 3 alternative la fel de dulci

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 feb 2021, 13:20
Cafea neagră
Sursa: PixaBay

Dacă te-ai hotărât să renunți definitiv la zahăr, dar te gândești că îți va fi destul de greu să consumi cafeaua de dimineață simplă, trebuie să știi că există și alte modalități prin care să o îndulcești. Aceste alternative sunt la fel de dulci, dar mult mai sănătoase.

Cafeaua este băutura cu care majoritatea persoanelor își încep fiecare dimineață. Dacă unii o preferă simplă, neagră, alții vor să îi îmbunătățească gustul adăugând în ea diferite arome, cafeaua cu zahăr și lapte fiind în topul preferințelor românilor.

Cu ce îți poți îndulci cafeaua? 

Pentru a simți adevărata aromă a cafelei, specialiștii sunt de părere că această băutură ar trebui consumată exact așa cum este, fără să fie îndulcită.

Cu toate acestea, puține persoane se pot obișnui cu gustul puternic și amărui al cafelei, motiv pentru care adaugă zahăr în ea. Mai mult decât atât, în anumite situații, cafeaua se poate transforma într-un adevărat cocktail de arome atunci când sunt adăugate și alte ingrediente cum ar fi caramelul, ciocolata, laptele sau vanilia.

Ei bine, dacă te-ai hotărât să renunți definitiv la zahăr, dar ideea de a-ți bea cafeaua neîndulcită nu este pe placul tău, atunci trebuie să știi că există câteva soluții.

Iată cu ce poți înlocui zahărul din cafea.

1. Sirop de arțar

Dacă în trecut era folosit mai mult în străinătate, acum, siropul de arțar a devenit popular și în România. Este un îndulcitor natural, sănătos și bogat în minerale și antioxidanți. Acest sirop are capacitatea de a întări sistemul imunitar, iar anumiți specialiști sunt de părere că ar avea inclusiv proprietăţi anticancerigene.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

2. Miere

Tot mai multe persoane aleg să folosească mierea în locul zahărului. Mierea conține o cantitate însemnată de vitamine și minerale, este considerată un antibiotic natural, are proprietăți antibacteriene, ajută la o mai bună funcționare a sistemului digestiv și are și efect antiinflamator.

Cu toate acestea, mierea are o aromă puternică, lucru care poate modifica gustul cafelei, astfel că cei care aleg să o folosească trebuie să aibă în vedere acest aspect.

3. Stevia

Stevia nu doar că este un îndulcitor natural mult mai sănătos decât zahărul, ci este și unul dintre cei mai buni prieteni ai siluetei. Are 0 calorii și un gust plăcut, motiv pentru care este folosită frecvent de către persoanele care vor să renunțe definitiv la zahăr.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.