Cu ce mâncăruri a fost așteptat José Mourinho în România? Reacția antrenorului portughez

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 28 mai 2024, 19:15

Jose Mourinho a fost așteptat în România cu bucate tradiționale din bucătăria românească.

Sursa: Sport.ro

„Generația de Aur” a organizat pe data de 25 mai meciul de retragere împotriva celor mai mari foste vedete ale lumii.

Pe 25 mai 2024, José Mourinho a fost primit cu mare fast la București, unde a fost antrenorul echipei „World Stars” pentru meciul de retragere al „Generației de Aur” a fotbalului românesc. Evenimentul, desfășurat pe Arena Națională, a fost o ocazie deosebită nu doar pentru fotbaliștii români, ci și pentru fanii fotbalului din întreaga lume.

José Mourinho a fost servit cu un platou tradițional

La sosirea sa, Mourinho a fost întâmpinat cu platouri de mâncare tradițională românească, care conțineau o selecție de preparate din carne, care sunt esențiale în bucătăria românească. Printre delicatesele oferite s-au numărat mici, salam de Sibiu, jumări și cărnăciori de casă.

Gestul de a întâmpina personalități internaționale cu mâncăruri tradiționale reflectă nu doar dorința de a oferi oaspeților o experiență culinară autentică, ci și de a promova valorile și tradițiile locale.

Meciul de retragere al „Generației de Aur” a fost un spectacol de fotbal, aducând împreună nume legendare ale sportului. Echipa mondială coordonată de Mourinho a inclus jucători de renume, iar atmosfera de pe stadion a fost una de sărbătoare. Înainte de meci, Mourinho a avut ocazia să se întâlnească și să discute cu personalități din fotbalul românesc, inclusiv cu Gică Popescu și Dan Petrescu. De altfel, Petrescu, cunoscut pentru respectul său față de Mourinho, a fost văzut discutând îndelung cu acesta, schimbând impresii și strategii fotbalistice.

Citește și: Marele handbalist Ștefan Birtalan s-a stins din viață la 75 de ani

Citește și: Cine este noua iubită a lui Horațiu Moldovan? Tânăra a făcut publică relația printr-o postare pe Instagram

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

José Mourinho a fost impresionat de gestul lui Borcea

La eveniment, a existat o licitație pentru tricourile unora dintre marii jucători prezenți, iar Cristi Borcea a achiziționat trei: ale lui Florin Prunea, Ionuț Lupescu și Florin Răducioiu, spre surprinderea lui Jose Mourinho, care a stat la masă cu fostul patron al lui Dinamo, la fel ca Ilie Dumitrescu și Giovanni Becali.

„Ai bani! Și se vede că ești nebun după fotbal , i-a fi spus Jose Mourinho lui Cristi Borcea, potrivit gsp.ro.

Meciul a fost, de asemenea, un prilej pentru Mourinho de a-și exprima aprecierea față de fotbalul românesc și de a participa la un eveniment care celebrează carierele unor jucători care au adus multe bucurii fanilor români. Într-un interviu acordat după meci, Mourinho a vorbit cu căldură despre experiența sa în România.

„Au scris istorie, merită toate felicitările. Stau două zile în România, îmi vizitez prietenii pe care îi am de mult timp.

Am întâlnit și oameni noi, a fost o plăcere. Ar fi greu să cumperi astfel de jucători azi, jucătorii normali costă enorm, imaginează-ți cât ar fi costat Rivaldo, Hagi…

Chiar și astăzi s-a văzut clasa lui Hagi. Băieții au meritat această sărbătoare. Uneori, oamenii nu pun mare preț pe un astfel de meci, pentru că nu are miză, dar contează respectul.

Unii sunt bunici, e extraordinar și trebuie să fie mândri că încă joacă și oamenii îi pot vedea. A fost frumos. Mi s-a spus că, dacă stadionul ar fi avut capacitatea de 80.000 de locuri, tot plin ar fi”,  a spus Mourinho, după spectacolul de pe Arena Naţională.