Cu ce piese vestimentare bărbătești poți să-ți îmbogățești garderoba

Author: Diana Tilă
Actualizat: 14 mar 2023, 15:18

Crezi că ai o garderobă cu adevărat completă? Ce înseamnă pentru tine haine de bărbați? Dacă răspunsul tău se reduce la tricouri, o cămașă albă, teniși și o jachetă pufoasă pentru iarnă, ne-am lămurit! Ești stilul practic și vizitezi raionul de haine bărbați doar la nevoie. Deci nu de plăcere.

Poate totuși te gândești să schimbi asta și să începi să privești hainele de bărbați cu alți ochi. Poate chiar au început să-ți placă și te gândești deja la diverse ținute. Uite ce piese vestimentare poți să-ți cumperi acum, pe lângă cele așa zis clasice sau de bază.

Sacoul

Majoritatea bărbaților poartă sacou de câteva ori în viață. Când se căsătoresc, la botez, nu al lor, evident, și când mor. Dar atunci nu prea mai contează cum sunt îmbrăcați. Desigur, mai sunt și cei care lucrează în corporații cu un dress code elegant și atunci poartă sacoul de nevoie. Nu neapărat de plăcere.

Dar există și cei care transformă sacoul într-o piesă vestimentară ce se poate integra într-o mulțime de ținute, chiar și cele casual sau smart casual. De ce? Pentru că este extrem de versatil! În cazul în care mizezi pe un stil relaxat, alege un model de sacou casual care poate fi purtat cu tricouri simple și cu blugi. Pentru ținute ceva mai chic, combină-l cu un cardigan masculin și pantaloni de stofă.

Maleta

Mai este cunoscută și sub denumirea de helancă. E un fel de pulover dacă vrei, dar dintr-un material mai subțire și se poartă pe gât. Populară mai ales iarna sau toamna, poate fi purtată de sine stătătoare, dar va face impresie mai ales asortată cu un sacou. Deci poți s-o integrezi liniștit atât în ținutele tale casual, cât și în cele mai smart, de birou. Atunci când majoritatea bărbaților din cercul tău mizează pe cămăși banale și pulovere cu imprimeu, ieși din monotonie cu o maletă!

Apropo, acest tip de obiect vestimentar pune în valoare și rezultatele pe care le-ai obținut la sală. Majoritatea modelelor vin mai strâns în zona umerilor, a brațelor și a pieptului și au o croială ceva mai relaxată în zona abdominală. Perfect!

Paltonul

Indicat mai ales în anotimpul rece, se va asorta de minune atât cu sacul, cât și cu maleta. Sau cu ambele simultan, pentru un look de efect. Te sfătuim să optezi pentru un material mai gros dacă în general suferi din cauza frigului și nu ești un mare fan al procesului de stratificare atunci când te îmbraci.

Altfel, de preferat va fi să alegi un palton cu o linie cât mai simplă și mai clasică. Culorile populare sunt negru, gri sau poate bej și maro dacă ești ceva mai îndrăzneț. Partea bună este că paltonul se combină bine cu majoritatea hainelor de bărbați, fiind ideal atât pentru blugi, cât și pentru pantalonii de stofă. Deci nu prea ai cum să dai greș cu el.

Bermudele

Uite, schimbăm anotimpul. Nu vei putea purta bermude iarna și categoric nu în combinație cu paltonul. Bărbații în general stau departe de pantalonii scurți, asta pentru că s-au obișnuit cu blugii sau pentru că pur și simplu își imaginează că n-au

picioare destul de arătoase. Dar nimic nu se compară cu sentimentul eliberator pe care ți-l oferă o pereche de bermude într-o zi toridă de vară.

Și da, există mai multe stiluri, asta ca tu să-i poți asorta la majoritatea ținutelor tale. Din denim, din pânză, din bumbac sau din in, cu greu vei găsi un model care să nu ți se potrivească. Un model de culoare albă se va asorta de minune cu o cămașă havaiană, de exemplu. Nu-ți fie frică să experimentezi și să te joci puțin și cu alte culori, mai îndrăznețe de pildă. Bermudele pot fi purtate cu papuci sau sandale la plajă, cu pantofi sport prin oraș sau chiar cu mocasini la birou!

Nu uita să completezi orice ținută și cu accesorii, de pildă un ceas, o cravată, butoni, curea sau orice alte obiecte ți se pare că se asortează la combinația pe care ai gândit-o. Așa-i că ți s-a făcut poftă să cumperi mai multe haine de bărbați?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.