Cu ce se ocupa mama lui Radu Mazăre pe vremea lui Ceaușescu. A avut funcții importante

Autor: Bianca Vidoi

Cu ce se ocupa mama lui Radu Mazăre pe vremea lui Ceaușescu

Sursa: Facebook Radu Stefan Mazare Jr.

Radu Mazăre a trecut prin multe greutăți de-a lungul anilor, precum decesul mamei sale sau perioada petrecută în spatele gratiilor.

Radu Mazăre a ajuns în atenția publicului în perioada în care acesta era primarul orașului Constanța, fiind cunoscut pentru petrecerile incendiare de la malul mării. Cu toate acestea, anii l-au supus pe Radu Mazăre mai multor greutăți, precum decesul mamei sale, ce a avut loc în anul 2022, dar și arestul fostului edil, ce a avut loc în anul 2019. Iată cu ce se ocupa mama lui Radu Mazăre pe vremea lui Ceaușescu.

Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, a murit în 2022

Radu Mazăre face parte dintr-o familie numeroasă, acesta având doi frați, Alexandru și Mihai, cei trei bărbați fiind crescuți de către mama lor, Gabriela Victoria Mazăre, alături de soțul acesteia, Ștefan Mazăre. Gabriela Victoria Mazăre s-a născut la Tulcea în 1940, iar pe parcursul vieții sale a avut funcții importante pe vremea lui Ceaușescu, astfel încât familia Mazăre nu a avut niciodată probleme financiare.

Cu toate acestea, Gabriela Victoria Mazăre a trecut prin foarte multe momente delicate, prin care nicio mamă nu își poate imagina să ajungă. Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia, iar mama acestuia a fost foarte afectată de această sentință.

Citește și: Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

“Am două operații pe cord, am un stimulator la inimă, vă dați seama cum este și în ce stare mă simțeam, iar dorința lui cea mai mare este să nu sufăr, să nu pățesc ceva. Cred că ne-am menajat reciproc. El a zâmbit și mi-a spus că trece cu bine, că suportă ușor și să nu-mi fac probleme pentru el, iar eu l-am încurajat și i-am spus că împreună, ceea ce este adevărat, el, cu mine și cu frații săi, vom trece peste acest episod”, a

declarat Gabriela Victoria Mazăre, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Peste trei ani, și fratele acestuia, Alexandru Mazăre, să fie condamnat la 3 ani de închisoare și 5.000

de lei amendă penală într-un dosar legat de mita pentru cartierul Henri Coandă din Constanța. Se cunoștea deja că Gabriela Victoria Mazăre avea probleme cardiace, însă momentul în care un alt fiu de-al său a ajuns în spatele gratiilor au adus-o la capătul puterilor, astfel încât aceasta ar fi suferit un infarct în anul 2022, ce i-a provocat decesul.

”Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit.

Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum ușor spre lumea fără dor, doamna Gabi!”, a postat pe Facebook, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.

Ce funcții importante a ocupat mama lui Radu Mazăre

Gabriela Victoria Mazăre s-a născut la Tulcea în 1940, iar aceasta nu s-a ferit de muncă niciodată, astfel că de-a lungul anilor a ocupat mai multe funcții importante, în special pe vremea lui Ceaușescu. Începutul acesteia a fost ca economist, după care a făcut parte din mai multe ministere, ajungând şefa de cabinet a Suzanei Gâdea, ministrul Culturii, dar și având o funcție de conducere în Comerțul Exterior al României.

„V-am spus c-am lucrat în Comerţ Exterior şi c-am bătut lumea. Radu a făcut multe în oraş la sugestia mea. Am vrut să avem şi noi în oraş, din prima lună în care a ajuns primar. <Mamă, mi-ai dat sfaturi bune, uite unde am ajuns!>. Şi eu? Ce-am făcut? Mi-am trimis copilul la Rahova“, declara mama lui Radu Mazăre în perioada în care fostul edil era în spatele gratiilor.

Gabriela Victoria Mazăre a avut întotdeauna susținerea soțului ei, Ştefan Mazăre, ce era de profesie inginer și a ajuns să înființeze flota de pescuit oceanic a României.