Cu ce se ocupă Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare de pe TikTok care a devenit o sursă de inspirație pentru o țară întreagă

Autor: Bianca Vidoi

Petra Pintelei

Sursa: Facebook Petra Iuliana Pintelei

Petra Pintelei i-a impresionat pe români cu povestea ei impresionantă, iar aceasta este ocupația pe care o are tânăra nevăzătoare care a cucerit internetul.

Petra Pintelei este o tânără nevăzătoare de 30 de ani ce a demonstrat în nenumărate rânduri că nimic nu este imposibil. Deși aceasta poate să vadă doar 5% din capacitatea normală, Petra Pintelei trăiește o viață normală și frumoasă, pe care aceasta o conturează așa cum o dorește, fiind întotdeauna dornică de a se aventura în noi experiențe. Deși este nevăzătoare, Petra Pintelei  are un loc de muncă pe care îl iubește și la care merge în fiecare zi.

Cu ce se ocupă Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare de pe TikTok

Petra Pintelei s-a născut cu atrofiere de nerv optic și degenerescență retiniană, ceea ce o face pe aceasta să vadă cu doar 5% din capacitatea normală, însă acest lucru nu a limitat-o niciodată. Își trăiește viața în cel mai frumos mod, așa cum simte să o facă, bazându-se pe intuiția ei, dar și celelalte simțuri pe care și le-a perfecționat.

Petra Pintelei vorbește șase limbi: engleză, spaniolă, rusă, turcă, portugheză și franceză, limbi ce o ajută să evadeze din lumea construită de ea și să își imagineze noi universuri prin intermediul limbilor străine și al muzicii. Tânăra de 30 de ani a fost întotdeauna încurajată de mama sa și a motivat-o să învețe cât mai multe limbi străine și să se bucure de această abilitate.

Tânăra nevăzătoare nu a vrut să fie dependentă de o persoană pentru a își trăi viața, motiv pentru care a decis să se angajeze la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, din cadrul Ministerului Muncii. Petra Pintelei a vrut să trăiască viața ca orice persoană și să lupte cu momente bune, dar și cu greutăți și provocări.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

Citește și: Ea este Petra, nevăzătoarea care oferă o lecție de bunătate românilor! Are nunta anul acesta, deși nu și-a văzut soțul niciodată: „Când te îndrăgostești cu adevărat nu poți să dai motive din astea, ca din lumea noastră”

„A fi independent înseamnă a-ți trăi viața cu toate provocările și încercările. O zi tipică din viața mea arată așa: mă trezesc, îmi fac rutina și mă pregătesc pentru muncă.

Eu sunt angajată, lucrez în Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii. Sunt funcționar public.

Pe scurt asta înseamnă că fac hârtii, pe larg înseamnă că mă ocup de tot ceea ce înseamnă informații în domeniul persoanelor cu dizabilități, proiecte sociale, informații despre lege, drepturi etc. Lucrez pe calculator. Mă duc cu metroul la muncă.”, a mărturisit Petra Pintelei în cadrul unui podcast.

Petra Pintelei a spus „DA” într-un cadru de vis

Petra Pintelei îi inspiră pe români să nu uite niciodată să fie recunoscători pentru că sunt în viață, chiar dacă viața este plină de încercări sau obstacole, dar și mai important este că tânăra le oferă încredere că imposibilul poate deveni posibil. Tânăra de 30 de ani iubește într-un mod special, fără să îl vadă pe cel ce i-a devenit soț, iar în urmă cu câteva zile a avut loc nunta Petrei.

Petra Pintelei a decis să se căsătorească într-un cadru de vis, astfel ceremonia a avut loc pe o insulă din Grecia, pe o plajă din Rethymno, alături de persoanele cele mai apropiate de cei doi, potrivit fanatik.ro. Tânăra a ales ca în cea mai frumoasă zi din viața ei să poarte o rochie albă, elegantă, cu o siluetă de prințesă.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.