Cu ce te poate ajuta un curs de Java?

Author: Ana Filip
Actualizat: 27 apr 2023, 14:10

Fă o schimbare în cariera ta! Alege să urmezi cursuri de Java!

Java este un limbaj de programare care a apărut, aproximativ, pe la mijlocul anilor 90. Poți programa Java pe Windows, Linux și MacOS. Acest limbaj de programare este cunoscut pentru faptul că este ușor de folosit și pentru securitatea pe care o oferă. Se poate folosi pentru crearea de software, site-uri și chiar și aplicații mobile. Acum poți să îți schimbi cariera, alegând să urmezi un curs de Java!

Top 3 avantaje pentru care se merită să înveți Java

Există mai multe motive pentru care Java este un limbaj de programare foarte popular. Însă noi ne vom concentra pe top 3 motive pentru care se merită să înveți acest limbaj de programare.

1. Cerere mare de piață

Piața IT-ului este în continuă creștere. De asemenea, la fel este și cererea pentru Java. Din ce în ce mai multe companii caută cunoscători de acest limbaj de programare. Și în România această cerere pentru Java Devs a crescut semnificativ în ultimii ani. Pe platformele de joburi, poți vedea o multitudine de locuri de muncă de acest fel.

2. Oportunități nelimitate 

Odată cu cererea mare de pe piață, vin și oportunitățile de carieră. Astfel, dacă înveți Java, cariera ta poate lua un avânt fantastic. Poți alege, chiar și după câteva luni de practică, să te angajezi pe roluri de entry level. Mai mult, poți alege dintre următoarele joburi: developer de Java, inginer software, developer web sau developer de aplicații mobile. Iar salariile sunt peste salariul mediu din România. De asemenea, după ce ai mai multă experiență, poți să îți deschizi propria firmă și să preiei singur proiecte.

3. Gamă largă de opțiuni

Una dintre caracteristicile acestui limbaj de programare atât de popular este versatilitatea. Astfel, poți să alegi singur la ce dorești să lucrezi: aplicații mobile, aplicații de desktop și multe tipuri de software-uri. De asemenea, Java are mai multe frameworkuri, care sunt într-o dezvoltare continuă, precum: Spring, Hibernate, JSF, Spark etc. Poți alege și singur framework-ul în care dorești să lucrezi!

Cum să înveți acest limbaj de programare?

Există mai multe opțiuni pentru a învăța Java. În primul rând, poți începe să înveți acest limbaj de programare de pe Udemy și alte site-uri de cursuri online specializate. Dacă nu îți place să urmărești videoclipuri, poți învăța Java direct de pe alte site-uri. În cele din urmă, poți învăța Java de la mentori specializați de la școlile de IT private din România, cum ar fi Școala informală de IT.

Concluzii despre Java

În concluzie, Java poate fi un skill care îți aduce multe oportunități de carieră. Alege să înveți Java de la mentori sau de pe site-urile care oferă cursuri online înregistrate sau live. După câteva luni, te poți angaja în domeniul IT. Dă un boost carierei tale și redefinește-ți acum viitorul!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.