Cu cine va juca România în optimi la EURO 2024: Marele meci va avea loc marți, 2 iulie 2024

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 iun 2024, 11:27

Cu cine va juca România în optimi la EURO 2024

Sursa: facebook.com

România s-a calificat în optimile de finală la EURO 2024. Ce țară va întâlni echipa națională de fotbal marți, 2 iulie?

Miercuri, 26 iunie 2024, a fost o zi memorabilă pentru fotbalul românesc, echipa națională reușind să se califice în optimile de finală ale Euro 2024. România a încheiat Grupa E pe primul loc după un meci dramatic împotriva Slovaciei, terminat cu scorul de 1-1. Cu ce echipă de fotbal se va întâlni România în optimi?

Echipa de fotbal cu care România se va întâlni în optimile EURO 2024

Miercuri, 26 iunie 2024, va rămâne o zi de referință în istoria fotbalului românesc. Echipa națională a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se în optimile de finală ale Euro 2024. Meciul decisiv împotriva Slovaciei, încheiat cu scorul de 1-1, a fost suficient pentru ca România să încheie Grupa E pe primul loc.

Potrivit prosport.ro, în optimile de finală, România va întâlni Olanda.

Acest meci se va disputa marți, 2 iulie 2024, de la ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen, acolo unde tricolorii au avut un debut impresionant în competiție, învingând Ucraina cu un scor categoric 3-0.

Calificarea în optimile de finală reprezintă un moment de referință pentru fotbalul românesc. Ultima dată când echipa națională a ajuns în această fază a fost în anul 2000, când a avansat până în sferturile de finală.

În edițiile din 1984, 1996, 2008, 2016 și 2020, România nu a trecut de faza grupelor, iar în celelalte ediții, nu s-a calificat deloc.

Partida împotriva Slovaciei a fost una plină de emoții și tensiune. Slovacia a deschis scorul, dar România a egalat printr-un penalty obținut de Ianis Hagi și transformat de Răzvan Marin. În prima parte a meciului, ambele echipe au avut numeroase ocazii de gol, dar ploaia torențială din ultimele zece minute a influențat ritmul jocului, iar echipele s-au mulțumit cu rezultatul de egalitate, care le-a calificat pe amândouă în optimile de finală.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul a fost unul foarte strâns

Care au fost reacțiile oficialilor români

Succesul echipei naționale a fost sărbătorit de întreaga țară.

Președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au transmis mesaje de felicitare pentru tricolori. Klaus Iohannis a scris pe contul său de Facebook: „Felicitări echipei naționale de fotbal pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European! Dragi tricolori, ați adus încă o dată bucurie românilor. Suntem alături de voi! Hai, România!”.

 

România se pregătește acum de un meci dificil împotriva Olandei. Calificarea în optimile de finală după 20 de ani este o realizare imensă și aduce o nouă speranță pentru fanii români. Performanța echipei sub conducerea antrenorului Edi Iordănescu demonstrează redescoperirea unei discipline și etici a muncii care părea pierdută. De la primul titular până la ultima rezervă, echipa a demonstrat seriozitate și dedicație.

Citește și: Care sunt posibilele adversare ale României în optimile EURO 2024: „Generația de Suflet” are nevoie de o victorie cu Slovacia pentru cel mai ușor traseu

Astfel, povestea României la Euro 2024 continuă cu cel puțin încă un meci. Confruntarea cu Olanda din optimile de finală va fi un test dificil, dar și o ocazie de a demonstra valoarea și spiritul de echipă care i-au adus până aici. Indiferent de rezultat, această performanță rămâne un moment de mândrie pentru fotbalul românesc și pentru toți suporterii tricolori.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.