Uzina Azovstal a devenit „locul vieții și al morții „ multor apărători ucraineni care și-au dat viața pentru a-și proteja țara în sângerosul război pornit de Rusia la data de 24 februarie 2022. Printre aceștia se află și o tânără mamă, Alice (27 de ani) a cărei fiică o așteaptă cu temele făcute și cu ochii plini de lacrimi să se întoarcă acasă.
Alice, o tănără mamă ucraineană, printre victimele de la uzina Azovstal
Uzina Azovstal a devenit „locul vieții și al morții„ pentru numeroși apărători ucraineni care au încercat să țină piept soldaților ruși în sângerosul război declanșat de Rusia la data de 24 februarie 2022.
Printre apărătorii care și-au dat viața pentru Ucraina se află și Alice, o tânără mamă în vârstă de 27 de ani din Mariupol care s-a alăturat batalionului Azov și pe care fiica ei o aștepta acasă cu temele făcute și cu ochii plini de lacrimi.
Povestea sfâșietoare a fost făcută publică de sora lui Alice care este și cea în grijă căreia a rămas fetița.
În dimineața zilei de 24 februarie Alice și-a împachetat lucrurile, și-a pus fiica și sora la adăpost și s-a alăturat luptătorilor din batalionul Azov, nu înainte de a-și ruga sora să aibă grijă de fetița ei în cazul în care ea nu se va mai întoarce.
Din păcate pentru Alice, uzina Azovstal a devenit locul „vieții și al morții„, așa cum a numit-o Dmitro Kozatski, un alt apărător ucrainean poreclit Orest care lupta în batalionul Azov din anul 2017 și despre care nu se știe dacă mai este în viață sau nu.
"A știut să iubească Ucraina prin faptă, nu prin cuvânt, cu toată viața ei...„ a declarat sora lui Alice pentru ONG-ul „Save Mariupol„ (Salvați Mariupolul) care a făcut publică povestea ei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ce riscă soldații ucraineni din uzina Azovstal, capturați de Rusia
Ce riscă soldații ucraineni din uzina Azovstal, capturați de Rusia. Procurorii din Moscova cer ca o parte dintre soldații ucraineni din uzina Azovstal care s-au predat săptămâna trecută să fie judecați pentru crime de război. Este vorba despre membrii grupării paramilitare Azov, grupare care nu face parte din armata ucraineană, dar care s-a alăturat acesteia odată cu începerea războiului ruso-ucrainean.
Potrivit autorităților de la Moscova, luptătorii din regimentul Azov nu sunt militari, ci „combatanţi neonazişti, vinovaţi de crime de război.„
Autoritățile din Ucraina vor să organizeze un schimb de prizonieri care să cuprindă ultimii apărători ai orașului Mariupol care au ieșit vineri din subsolurile uzinei Azov pentru a se preda, dar situația luptătorilor din regimentul Azov este extrem de coplicată.
Citeste si: Cum arată uzina Azovstal din Mariupol, unde s-ar adăposti zeci de copii și femei de atacurile armatei ruse
Aceștia riscă să fie judecați pentru crime de război și condamnați de către un tribunal din Rusia și nu pot face parte dintr-un schimb de prizonieri, deoarece autoritățile de la Moscova nu îi consideră soldați ucraineni, ci mercenari neonaziști, vinovați de crime de război.