Cuiburi de conopida la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 conopida mare
200 g bacon feliat subtire
25g faina
25 g unt
300 ml lapte foarte rece
Sare si piper
Un praf de nucsoara
300g cascaval sau emmenthaler
O lingura ulei


Mod de preparare

Preparam un sos bechamel rapid astfel: punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam bine pana ce faina se coloreaza in auriu, apoi adaugam cate o treime din cantitatea de lapte amestecand energic cu un tel.
Inainte sa adaugam a treia parte de lapte, asezonam cu sare, piper nucsoara. Inainte sa dam jos de pe foc adaugam cascaval ras si omogenizam.

Conopida se curata si se desface in buchete de 3-5 cm diametru, cat mai uniform cu putinta, se opareste timp de cateva minute in apa clocotita in care adaugam o lingura de sare, apoi se scoate pe un pat de apa foarte rece, chiar cu gheata.

Intr-o tava unsa cu ulei punem buchetelele de conopida, unul langa altul. Fiecare buchetel il invelim in bacon in prealabil si apoi turnam sosul bechamel, peste care mai putem presara si inca o mana de cascaval ras.
Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 20-30 minute pana caoata un aspect auriu.


 

Taguri: