CULMEA CANICULEI: Desi afara sunt aproape 40 de grade, ei fac baie in apa termala

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 29 aug 2021, 03:10

Stiti care e culmea caniculei? Pe o arsia toropitoare sa faci baie in apa termala incinsa la 40 de grade.

Sau sa te dai cu namol din cap pana-n picioare si sa te usuci la soare! Nu e vreun banc, ci chiar tratamentul anti-caldura folosit de eroii materialului urmator! E de Cartea Recordurilor!

Cui pe cui se scoate, spune proverbul! Asa si-au zis, probabil, si domnii si doamnele din imagini! Cand asfaltul clocoteste sub talpi si aerul te frige la nari, ei s-au avantat sa faca baie in apa termala aproape fiarta.

Cati ar indrazni asa ceva?

O baie fierbinte, intr-un aer fierbinte este ca si cum ai manca o inghetata la Polul Nord! Un adevarat test de rezistenta, demn de consemnat in Cartea Recordurilor. Printre temerari, o gasim pe doamna Paulina. Vine in fiecare vara tocmai din Australia in orasul natal pentru apa termala.

Si dupa un rasfat, urmeaza altul. Doamna Paulina stie cum sa se mentina in forma si in vreme de canicula.
Tratamentul soc anticanicula il aplica si alte doamne! Rezista cu stoicism.

Medicii nu recomanda aceasta metoda nici macar persoanelor sanatoase si o interzice ferm cardiacilor, diabeticilor si persoanelor in varsta. Doar patronii isi freaca mainile de bucurie. Dupa saptamani intregi de ploaie, soarele dogoritor le creste profitul.

Altii s-au incumetat sa incerce o cura cu namol pe o vreme cand nici hainele parca nu le suporti pe corp.
La Ocna Sibiului nici nu aveai loc sa arunci un ac in lacul sarat. Batalia mare s-a dat insa in lacul cu namol.

In arsita crunta, aceasta doamna incearca sa atraga tot soarele. Are toate sansele! Culoarea pielii s-a tranformat, temporar, dupa o cura cu namol. Fiecare s-a ferit de arsita cum a putut! Un domn are mare grija sa nu-l atinga pardalnicul soare. O alta doamna grijulie isi unge, atenta, sotul cu namol, iar domnul din imagini ne explica varianta lui anticanicula.

##VIDEO119610##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei