CULMEA IRONIEI! Un cimitir din Iasi mai bine iluminat decat strazile orasului VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 14:00

De cand s-a introdus electricitatea in oras, stalpii de iluminat public functioneaza la fel, cu becuri, alimentate cu energie electrica despre care stim cu totii cat de mult costa.

Mai ales cel stradal scoate sume frumoase din buzunarele contribuabililor care, desi cu banii luati, abia daca vad pe unde merg, la doi metri in fata lor. Pe unele strazi din Iasi, lumina e doar ziua. De cum se insereaza, e o adevarat aventura sa circuli prin anumite zone, si vorbim despre cele centrale, nu de la periferie.

In cimitir, insa, parca soarele ar fi pe cer. Sute de becuri fac o lumina puternica, dar pentru asta costurile nu sunt deloc ridicate.
Administratia s-a gandit ca n-ar fi rau sa implementeze ideea sursei de energie regenerabila.
Astfel ca, dupa modelul cavoului cu leduri alimentate de la energia solara, cimitirul a ajuns sa fie luminat cu ajutorul celulelor fotovoltaice.

Cat despre iluminatul intregului oras pare mai degraba un vis frumos, greu de indeplinit. Ca si costuri, e bine sa stiti ca, lunar, factura pentru iluminatul public ajunge la 400 000 de lei.
In schimb, pretul investitiei din cimitir n-a trecut de 160 000 de lei, incluzand aici stalpii, acumulatorii, sistemul fotovoltaic si montajul.

 

Taguri: