Culori ce nu trebuie să lipsească vara din dulapul tău. Nuanțele ce nu vor atrage soarele

Author: Bianca Vidoi

Culori ce nu trebuie să lipsească vara din dulapul tău

Sursa: Unsplash

Temperaturile ridicate îi fac pe oameni să nu mai părăsească locuința, însă în cazul în care este necesar o anumită deplasare, trebuie să știți nuanțele ce nu atrag soarele.

Devine mult mai dificil să ieșim din cază din cauza soarelui puternic și a temperaturilor ce depășesc 40 de grade Celsius, însă persoanele nevoite să iasă din casă în timpul caniculei trebuie să știe ce haine și ce nuanțe să poarte pentru a resimți căldura cât mai puțin.

Citește și: Cum ne putem proteja de radiațiile ultraviolete. „Chiar și o expunere de câteva minute poate produce deteriorări la nivelul pielii”

Culori ce nu trebuie să lipsească vara din dulapul tău

Vara este foarte important să purtăm cât mai multe articole vestimentare deschise la culoare, în această perioadă caniculară a anului fiind recomandate nuanțe de galben, alb, albastru deschis, verde, roșu deschis, roz, dar și altele asemănătoare. Culorile deschise sunt cunoscute pentru „puterea” lor de a nu atrage soarele, astfel oamenii le poartă tot mai des în perioadele caniculare ale anului.

Aceste culori ale articolelor vestimentare reflectă căldura și lumina, astfel oamenii se simt mai confortabil în aceste nuanțe în zilele în care temperaturile depășesc 40 de grade Celsius. Este bine să evităm haine de culoare albastră, verdele deschis, închis și negru deoarece aceste culori atrag căldura. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe lână nuanțele hainelor, un alt element important de care trebuie să ținem cont vara este reprezentat din materialul din care articolele vestimentare sunt realizate. Nu este recomandat să purtăm haine confecționate din materiale sintetice, precum poliester acrilic, deoarece atrag căldura și produc supraîncălzire. În perioadele toride de vară trebuie să ne concentrăm tot mai mult pe articolele vestimentare din mătase, in sau cânepă, cu toate că aceste trei materiale sunt puțin mai costisitoare. 

Citește și: Cele mai în vogă costume de baie din 2023

Sfaturi de care trebuie să ținem cont în zilele călduroase

Deșii blugi sunt o variantă pe care toți o alegem în zilele în care nu știm cu ce să ne îmbrăcăm, aceștia nu sunt adecvați pentru zilele călduroase de vară, deoarece aceștia au un material gros, care nu lasă pielea să respire și nu absoarbe umezeala și transpirația, elemente ce pot forma un anumit disconfort și anumite probleme ale pielii.

Nici hainele ce sunt lipite de piele, precum colanții, dresurile sau chiar pantalonii skinny, nu sunt recomandate în această perioadă deoarece nu lasă aerul să circule și mențin căldura corpului. Hainele negre trebuie să fie evitate tot mai mult pe timpul verii deoarece aceste nuanțe atrag căldura și radiațiile UV, elemente ce vor amplifica senzația de căldură, potrivit eva.ro.

Citește și: Cum ne protejăm de temperaturile ridicate din această perioadă a anului?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.